Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δίνουν 20.000 σπίτια σε λαθρομετανάστες οι Αριστεροί!


Οι Αριστεροί θέλουν να γεμίσει οι Ελλάδα Ισλαμιστές και Αφρικανούς λαθρομετανάστες! Δεν θέλουν η Ελλάδα να κατοικείται από Έλληνες..

«Σε ένα λογικό χρονικό διάστημα έχουμε εξασφαλίσει 20.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα κερδίζοντας έτσι ένα μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο υπουργός
Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από τη Λιβαδειά όπου βρέθηκε μαζί με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπ Λεκρέρκ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αποτύπωση της προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του προγράμματος « ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΣΤΑΣΗΣ».

Ο κ. Μουζάλας πρόσθεσε ότι «διαγράψαμε μία πορεία από τα γήπεδα και την Ειδομένη στα camps και από τα camps στα διαμερίσματα», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ευχόμαστε στον αγώνα μεταξύ camps και διαμερισμάτων να κερδίσουν τα διαμερίσματα».

Όπως είπε έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για επιπλέον 10.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα μέχρι το τέλος του 2017 και επιπλέον 10.000 μέσα στο 2018. «Σκοπός μας είναι το άνοιγμα και άλλων διαμερισμάτων και το κλείσιμο των camps», σημείωσε. Τόνισε εκ νέου την ανάγκη  «να μπουν  οι δήμοι δυναμικά στο παιχνίδι του προσφυγικού»,  επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το προσφυγικό από την τοπική αυτοδιοίκηση». Προανήγγειλε επαφές του μέσα στην εβδομάδα με δημάρχους και Περιφέρειες της Θεσσαλίας με στόχο την επέκταση του προγράμματος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός υλοποίησης προγράμματος εγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα και στην Κρήτη.

«Η πολιτική μας έλεγε ότι για να νικήσουμε φοβικά, ρατσιστικά σύνδρομα και ακροδεξιές απελάσεις είναι να υπάρχει ισορροπία δικαιωμάτων» είπε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι να πετύχει αντισταθμιστικά οφέλη για τους δήμους.

Συγκεκριμένα στη Λιβαδειά στόχος του υπουργείου και της Ύπατης Αρμοστείας είναι μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018 να φιλοξενηθούν 420 άτομα σε 70 διαμερίσματα. Επίσης αναμένεται μείωση του συνολικού αριθμού των camps από 48 σε 23.

«Είναι μια επιτυχία αυτή που γιορτάζουμε σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπ Λεκρέρκ τονίζοντας ότι «το ζήτημα είναι να έχουμε μία βιώσιμη ανταπόκριση».
«Στη Λιβαδειά το έχουμε πετύχει και εύχομαι να το επεκτείνουμε», σημείωσε τονίζοντας ότι το πρόγραμμα « ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΣΤΑΣΗΣ» είναι μία win-win κατάσταση μεταξύ ντόπιου πληθυσμού και προσφύγων.

«Το πρόγραμμα στη Λιβαδειά απαντά με τον καλύτερο τρόπο στο σύνθημα: «οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς δεν θα γίνουμε ρατσιστές».  Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

«Το πείραμα της Λιβαδειάς πέτυχε» ήταν το μήνυμα της δημάρχου Λιβαδειάς Γιώτας Πούλου, η οποία τόνισε ότι η φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα είναι το μέλλον του προσφυγικού που μπορεί να εξελιχθεί –όπως είπε- σε πυλώνα του εθνικού σχεδιασμού.

«Δεν νιώθω ξένος στη Λιβαδειά», είπε ο Μουχάμαντ Χάιθαμ από τη Συρία, ένας εκ των επωφελούμενων του προγράμματος ο οποίος άνοιξε το σπίτι του στους δημοσιογράφους . Όπως είπε ο ίδιος και η σύζυγός του Ναζλί Μπαιράν ζουν εδώ και 4 μήνες στη Λιβαδειά, ενώ πρόκειται να μετεγκατασταθούν στο Βέλγιο όπου ζουν τα 3 μικρότερα αδέρφια και η μητέρα του Μουχάμαντ. « Ζήσαμε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες όταν βρεθήκαμε στο camp στο Χέρσο. Στη Λιβαδειά ήρθαμε και μείναμε σε ωραία σπίτια και δεν έλειψε τίποτα. Σας ευχαριστώ», πρόσθεσε ο κ. Χαιθάμ.

Υβόννη Κλάπα

http://www.athina984.gr/2017/04/03/70-diamerismata-dothikan-gia-ti-filoxenia-prosfygon-sti-livadia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...