Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Με εισβολή και προσάρτηση της Ηπείρου και της Κέρκυρας μας απειλούν οι Αλβανοί


Αλβανοί μέλη του UCK ανάρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας το όνειρό τους για
τη Μεγάλη Αλβανία, στην οποία συμπεριέλαβαν την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Φαίνεται ότι οδεύουμε προς το σημείο μηδέν με την Αγκυρα να «σφυρίζει» έναρξη για «Μεγάλη Αλβανία». Οι προκλήσεις πλέον είναι απανωτές.

Με την υποστήριξη της κυβέρνησης Ράμα, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αλβανίας στα Τίρανα, παραχωρήθηκε για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την 140η επέτειο της ίδρυσης της λεγόμενης αλβανικής επιτροπής των Ιωαννίνων, στην οποία παραπέμπει συχνά ως σημείο αναφοράς ο αλβανικός εθνικισμός.

Η Turkish Airlines θα παράσχει με εντολή Ρ.Τ.Ερντογάν όλη την τεχνογνωσία προκειμένου η Αλβανία να αποκτήσει αερογραμμές. Η αεροπορική συνεργασία σημαίνει μετατροπή της Αλβανίας σε «δορυφόρο» της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα του αρχηγού του κράτους, κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν «Η συμβολή των Τσάμηδων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με την ευκαιρία της 71ης επετείου από την ιστορική νίκη της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό, 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, οι επικεφαλής και τα μέλη του «Συλλόγου των Τσάμηδων», εξόριστοι τσάμηδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της μαζικής εξόντωσης, ερευνητές, ιστορικοί και αρθρογράφοι, όπως σημειώνεται.

http://www.pentapostagma.gr/2017/05/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82.html

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...