Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η κυβέρνηση δίνει 500 εκ.στους "ευπαθείς" και τα διπλάσια στους τραπεζίτες!



Πανηγυρικό κλίμα στο Μαξίμου, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Τρόικα, έπειτα από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013,  αγγίζει τα 3δις ευρώ και θα κατευθυνθεί σε άστεγους και ένστολους, αλλά για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών για να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία.





"Αυτή ή κυβέρνηση έκανε ενωμένη, αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει την χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος. Τα πετύχαμε. Αυτό κάνουμε τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα διανεμηθεί  «κοινωνικό μέρισμα» που θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Το «μέρισμα» θα δοθεί -όπως είπε- σε 1 εκ. Ελληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή στους φτωχότερους, που αδικήθηκαν περισσότερο. Θα υπάρξει ενίσχυση για τους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...