Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κομμουνιστική Βόρεια Κορέα: Ένα κόμμα, ένας ηγέτης, ένα... κούρεμα!

Υποχρεωτικό για όλους τους Βορεοκορεάτες να κουρεύονται με το στυλ «Αγαπητός αρχηγός Κιμ Γιονγκ Ουν»

Κρατική οδηγία καλεί τους άντρες στη Βόρειο Κορέα να κουρευτούν όπως ο ηγέτης τους
Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ασία. Ειδικότερα, η εν λόγω κρατική οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και πλέον φέρεται να ισχύει για ολόκληρη τη χώρα.

Βέβαια, σύμφωνα με τους Korea Times, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ασκεί τέτοια κατήχηση, με το να είναι όλοι οι άνθρωποι παρόμοιοι στην όψη, κάτι που οδηγεί στην παράνοια.

Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος οι Βορειοκορεάτες καλούνταν να επιλέξουν ένα από τα 10 επισήμως εγκεκριμένα -από την κυβέρνηση - χτενίσματα μαλλιών, ενώ εδώ και δύο εβδομάδες καλούνται να επιλέξουν το κούρεμα με την ονομασία «Αγαπητός αρχηγός Κιμ Γιονγκ Ουν». Για τις γυναίκες, ωστόσο, δεν αλλάζει κάτι, μπορούν -ακόμη- να επιλέξουν ένα από τα 18 κουρέματα του επιτρέπει η κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, όσον αφορά στους άντρες, η κυβέρνηση έδωσε «κατευθυντήριες για τη μόδα», όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στους Korea Times.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιδράσεις, αφού πηγές, στο εν λόγω άρθρο, αναφέρουν πως «το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ ιδιαίτερο και δεν πηγαίνει σε όλα τα σχήματα προσώπου», για να προσθέσει πως: «Πρόκειται για κάτι που ξεκίνησε από την Πιονγιάνγκ και τώρα εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα». 

Ένας άλλος, κάτοικος Κίνας, επισημαίνει, στο ίδιο άρθρο πως «ότι το κούρεμα αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές, καθώς θυμίζει εκείνο Κινέζων λαθρεμπόρων», για να συμπληρώσει πως «μέχρι τα μέσα του 2000 μάλιστα υπήρχε και κούρεμα με την ονομασία «Κινέζος λαθρέμπορος».


http://www.protothema.gr/world/article/364834/voreia-korea-koureuteite-opos-o-kim-giong-oun-me-kratiki-odigia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...