Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θριαμβολογεί για το πραξικόπημα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στην Ουκρανία ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόρτζ Σόρος

Τζορτζ Σόρος: «Ανέλπιστα θετικές» οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Η προπαγάνδα του ιδρύματός του «Open Society Foundation» και οι κατευθυντήριες γραμμές σε Μέρκελ και ΔΝΤ.
Όταν ένας διεθνής κερδοσκόπος, όπως ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος, βιάζεται να προδιαγράψει την έκβαση των εξελίξεων στην Ουκρανία, με προσωπικό του άρθρο-παρέμβαση, τότε κάτι δεν πάει καλά στην υποτιθέμενη «νίκη της
δημοκρατίας» του συνονθυλεύματος νεοναζί, Ισραηλινών παραστρατιωτικών, φιλογερμανών μποξέρ και διεφθαρμένων τυχοδιωκτών Ουκρανών πολιτικών, όπως η Γιούλια Τιμοσένκο.
Ο μεγαλοκαρχαρίας των αγορών, μόλις αποπέμφθηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έγραψε πως είναι «ανέλπιστα θετικές» οι εξελίξεις στο Κίεβο και έδωσε «γραμμή» σε Μέρκελ και ΔΝΤ για τις επόμενες κινήσεις τους, προς την πλήρη οικονομική υποδούλωση του ουκρανικού λαού.
«Μετά από ένα κρεσέντο τρομακτικής βίας, η ουκρανική εξέγερση είχε ένα ανέλπιστα θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα σε όλες τις λογικές προβλέψεις, μια ομάδα πολιτών, οπλισμένων με τίποτα περισσότερο από ρόπαλα και ασπίδες φτιαγμένα από χαρτόκουτα και μεταλλικά σκουπίδια, κατάφερε να κάμψει την αστυνομική δύναμη που χρησιμοποιούσε αληθινά πυρά. Υπήρξαν πολλές απώλειες, όμως οι πολίτες υπερίσχυσαν. Ήταν μία από αυτές τις ιστορικές στιγμές που αφήνουν ένα διαρκές αποτύπωμα στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας».
Την ώρα που δημοσιεύονται οι γραμμές του Σόρος, βίντεο «ντοκουμέντα» από μαρτυρίες πολιτών και «εθελοντών» στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής βίας κατακλύζουν το διαδίκτυο, με «σπόνσορα» το ίδρυμά του «Open Society Foundation».
open-society
Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, ο κ. Σόρος επιβεβαιώνει ότι στις εξεγέρσεις επικρατεί η πλευρά με τα περισσότερα λεφτά -τουλάχιστον προσωρινά μέχρι να πάρει πραγματικά ο λαός την υπόθεση στα χέρια του.
Το ίδρυμα «Open Society Foundation» δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ουκρανία, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, πριν καν την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως λέει ο ίδιος ο Σόρος. Την κρίσιμη γεωστρατηγική θέση της χώρας είχε μυριστεί από νωρίς, σαν σωστό «γεράκι», ο Τζορτζ Σόρος και έστησε τότε το «Renaissance Foundation», με στόχο την προώθηση και δημιουργία της -κατά Πόπερ- «ανοιχτής κοινωνίας».
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και με τις δυτικές δυνάμεις να θέλουν να φέρουν στο δικό τους στρατόπεδο την Ουκρανία, ξέσπασε η λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και με τη στήριξη ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτή του Σόρος.
Ο ίδιος ο Σόρος βέβαια αρνείται εμπλοκή του ιδρύματός του στην τόσο στο παρελθόν όσο και στις πρόσφατες ταραχές στο Κίεβο: «Το ίδρυμα δεν πήρε μέρος στην πρόσφατη εξέγερση, όμως υπερασπίστηκε όλους όσοι στοχοποιήθηκαν από την κυβερνητική καταστολή. Το ίδρυμα είναι τώρα έτοιμο να στηρίξει τη βαθιά επιθυμία της Ουκρανίας να εγκαθιδρύσει ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Όμως η Ουκρανία θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια, που μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προσφέρει: πραγματογνώμονες διοίκησης και πρόσβαση στις αγορές».
soros-hungury
Και εδώ ξεκινούν οι κατευθυντήριες οδηγίες του Σόρος: «Τώρα, μετά τη δέσμευση του ουκρανικού λαού για στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη, η Ε.Ε μαζί με το ΔΝΤ χρηματοδοτούν ένα πακέτο διάσωσης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να σώσουν τη χώρα από την κατάρρευση». Όμως αυτό δεν αρκεί κατά τον Σόρος.
«Ελπίζω και πιστεύω ότι η Ευρώπη υπό την ηγεσία της Γερμανίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εδώ και χρόνια επιχειρηματολογώ για το ότι η Γερμανία πρέπει να αποδεχτεί τις ευθύνες και της υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κυρίαρχο ρόλο της στην Ευρώπη. Σήμερα η Ουκρανία χρειάζεται ένα σύγχρονο ισοδύναμο του σχεδίου Μάρσαλ, με το οποίο οι ΗΠΑ βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία οφείλει να παίξει αυτό το ρόλο». Σας θυμίζουν κάτι;
Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι των διεθνών καιροσκόπων είναι κοινό για τους λαούς που θέλουν να πάρουν στη σφαίρα επιρροής τους. Στην Ελλάδα η αιματοχυσία δεν χρειάστηκε, καθώς η υπαγωγή στο ΔΝΤ και στον έλεγχο των διεθνών δανειστών έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Όμως φαίνεται ότι μπροστά στα συμφέροντα, δεν διστάζουν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, όπως έγινε στην Ουκρανία.
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/413933/tzortz-soros-anelpista-thetikes-oi-exelixeis-stin-oykrania#ixzz2vDX0TC00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...