Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πως εξηγείται η "φιλοαμερικανική" στροφή του Μαδούρο;

Πριν διαβάσετε την παρακάτω είδηση θυμηθείτε την ανάρτησή μας σχετικά με τους δύο ηγέτες της Βενεζουέλας! Μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Τσάβες οι Παγκοσμιοποιητές ηγούνται τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης..
Στη φώτο βλέπουμε κομμουνιστικό αντισημιτικό σύνθημα σε τοίχο της Βενεζουέλας που λέει "Εβραίοι πηγαίνετε σπίτι σας"..
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο πρότεινε το Σάββατο τη δημιουργία μιας
«επιτροπής υψηλού επιπέδου» για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ της Βενεζουέλας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι τεταμένες διπλωματικές σχέσεις των δυο κρατών, επιδεινώθηκαν περαιτέρω κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
«Εγώ θα προτείνω τη σύσταση μιας επιτροπής υψηλού επιπέδου για την ειρήνη και τον σεβασμό της κυριαρχίας του λαού μας, που θα περιλαμβάνει ανώτερο εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας και υψηλή αντιπροσωπεία της Ένωσης Εθνών της Νοτίου Αμερικής ( Unasur )» δήλωσε από το Καράκας ο Μαδούρο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Δισδοάδο Καμπέλο τον δεύτερο στην ιεραρχία της χώρας να κινήσει τις «επαφές σε ανώτερο επίπεδο» με την Ουάσιγκτον.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Μαδούρο προειδοποίησε τους διαδηλωτές στο Καράκας να καθαρίσουν από τα οδοφράγματα ένα προάστιο της πρωτεύουσας που θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης ειδάλλως θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τις δυνάμεις ασφαλείας Η πλατεία Αλταμίρα στο ανατολικό Καράκας, έχει γίνει η βάση συσπείρωσης αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες έξι εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.
«Δίνω σε αυτά τα Chuckys , σε αυτούς τους δολοφόνους μόλις λίγες ώρες» ανέφερε ο Μαδούρο, χρησιμοποιώντας το όνομα της κούκλας-δολοφόνου από ταινίες τρόμου για να περιγράψει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
«Έχουν λίγες ώρες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους... Chuckys, ετοιμαστείτε, ερχόμαστε »είπε ο Μαδούρο. Φοιτητές και άλλοι διαδηλωτές χρησιμοποιούν την πλατεία, σε αυτό το προπύργιο της αντιπολίτευσης, ως σημείο συγκέντρωσης από όπου κινείται το κύμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μαδούρο.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...