Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Δεν αποδέχονται το δημοψήφισμα στη Κριμαία οι δημοκράτες Αμερικανοί

"Λυσσασμένη" ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας ζητά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.
"Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποτέλεσμα της βίας και του φόβου από τη ρωσική εισβολή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο" σχολίασε σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τα πρώτα exit poll ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν διευνρινίζει που είδε την βία και τον φόβο...

«Καμία απόφαση δεν θα πρέπει να ληφθεί για το μέλλον της ουκρανίας χωρίς την ουκρανική κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία συπληρώνεται ότι "η ουκρανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να συζητήσει την αυξημένη αυτονομία της Κριμαίας και οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ουκρανούς να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της χώρας".
Προειδοποιεί τέλος τη Ρωσία ότι με τις "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές τις κινήσεις" θα υποστεί συνέπειες από τις κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...