Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εφημερίδα «Ακρόπολις»: Πέρα από τους βουλευτές θα βάλουν και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή;

Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Ακρόπολις» καταδεικνύει το σαθρό κατηγορητήριο και τον ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής.


Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Μιχάλη Αρβανίτη πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχτηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν "παρών" και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε. Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.


Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την επόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30 με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους. Στις 3.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας προγραμμάτισαν να επισκεφτούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακούσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος μετά την θετική ανταπόκριση του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής,  θα μεταφερθεί για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανιστήκαν στο να τους επισκεφτούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών καταγγελιών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους  είναι και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Γερμενής.

Επί της ουσίας οι εξηγήσεις που δίνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επί του κατηγορητηρίου, δεν έχει κανένα νόημα, αφού δεν τις ακούει κανείςΟι αποφάσεις της επιτροπής δεοντολογίας είναι δεδομένες πριν ακόμα συνεδριάσει. Κανένας βουλευτής μέρος της επιτροπής, αναγνωρίζοντας τις αστήρικτες και ασαφής κατηγορίες, δεν τολμά να εκφράσει αντίθετη άποψη αφού γνωρίζει ότι θα κοινοποιηθεί από τον μιντιακό κανιβαλισμό των συστημικών ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου, Μητρόπουλος) σεβόμενοι την νομική επιστήμη που έχουν σπουδάσει, εξέφρασαν την επιστημονική πεποίθηση ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βοπυλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ξεπεράσει αυτό τον "σκόπελο" εφήρμοσε θέμα κομματικής γραμμής που απλά σημαίνει πώς οι βουλευτές θα διαγραφόντουσαν, εάν επέμεναν να υπερασπίζουν την νομική τους υπόσταση!

Προφανώς τόσο οι προφυλακισμένοι βουλευτές που θα απολογηθούν την Τρίτη, όσο και αυτοί που προσήλθαν χθες, γνωρίζουν πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί. Είναι κατανοητό πως η μεθοδευμένη αντισυνταγματική και πέρα κάθε έννοιας δικαίου πολιτική δίωξη που υφίστανται ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα τις επόμενες μέρες  θα οδηγήσει τους βουλευτές του στην άδικη προφυλάκιση και τους ψηφοφόρους του κόμματος που δημοσκοπικά ανέρχονται σε 1.500.000 σε μια "σιωπηρή επανάσταση".

Προφανώς μερικοί νομίζουν ότι δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσε να λεηλατηθεί και κατά αυτόν τον τρόπο θα υπάρχουν εκλογικά ωφελήματα για κάποιους. Η  ιστορία όμως έχει διδάξει πως αυτά τα πειράματα, που ομολογουμένως με αυτή την μορφή δεν έχουν ξανά- υπάρξει, ενδέχεται να οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις την κοινωνία μας.

Η "Ακρόπολις" από την πρώτη μέρα της επανέκδοσης της επιμένει πως όσο και αν θεωρούν κάποιοι πως ένας πολιτικός οργανισμός αντιβαίνει τις απαραίτητες δημοκρατικές ισορροπίες που οφείλει να σέβεται σε μια ευνοούμενη κοινωνία, τόσο περισσότερο τον αφήνει να εκτίθεται ενώπιον του  μοναδικού κριτή που είναι ο λαός προκειμένου να υποστεί εκλογικό καταποντισμό. Εδώ όμως συμβαίνει το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά παράδοξο.

Εκτός από τον πρωτοφανή, χωρίς προηγούμενο, μιντιακό "αποκεφαλισμό" κάθε πρότασης, έννοιας, λέξης ή σκέψης που μπορεί να αγγίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής και ο τελευταίος σύλλογος στην άκρη της Ελλάδας έχει βγάλει ανακοίνωση, είτε για να γίνει γνωστός είτε για να είναι της μόδας σε βάρος της "εγκληματικής οργάνωσης"! Γιατί όμως μία "τσιμεντένια εκλογική βάση" δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη όλο τον μοναδικό στα χρονικά πολεμικό όλεθρο; Άρα λοιπόν τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο κάποιοι νομίζουν. Η "συνταγή" που τσιμέντωσε  αυτή την εκλογική βάση αλεθόταν με μαγικά υλικά επί 20 χρόνια.

Αυτό δεν μπορούν οι εμπνευστές των πολιτικών διώξεων να το αντιληφθούν και προφανώς δεν θα μπορέσουν ποτέ. Είναι πλέον σαν να προσπαθούν να σκεπάσουν όλη την Ελλάδα με μια τέντα γιατί το μετεωρολογικό δελτίο μιλάει για καταιγίδα. Δεν μπορούν! Η καταιγίδα θα έρθει και η πλημμύρα θα είναι αναπόφευκτη

xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...