Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται στη Συρία. Τον σταύρωσαν γιατί "έκλεψε" φαγητό - ΒΙΝΤΕΟ


Δ. Πορφύρης / Π. Σταφυλά, Βρυξέλλες
Το ΙSIS που οι οπαδοί του το αποκαλούν Daash διευθύνεται από τον Abou Bakr al-Baghdadi al-Husseini ο οποίος επιλέχθηκε προσωπικά από το τωρινό νούμερο 1 της Al Qaeda τον Ayman al-Zawahiri για να τον εκπροσωπεί στο συριακό.


Ένας ικανός αριθμός μαχητών του προέρχεται από το εξωτερικό.Είναι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία,το Μαγκρέμπ ή την Ευρώπη.To ΙSIS είναι γνωστό και για τις φιλμογραφημένες εκτελέσεις του ενώ θεωρείται υπεύθυνο για πλήθώρα απαγωγών μεταξύ των οποίων και ξένων δημοσιογράφων.(le nouvel observateur).Ο άλλος βασικός κλάδος της Al Qaeda είναι η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα.

....ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠOΚEΦAΛIΣΜOI
Σε λογαριασμό του twitter με την επωνυμία syria_homs1 αναρτήθηκε απoκεφαλισμos νεαρού υπερασπιστή της κεντρικής φυλακής Gharaz 3χλμ. από την Daraa.Το μήνυμα ανάρτησης αναφέρει ότι το Μέτωπο της Νίκης απελευθέρωσε την φυλακή της Daraa και ότι πρόκειται για το κεφάλι ενός φιλοκυβερνητικού.Σύμφωνα με το Syria Direct η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης) κατέλαβε τη φυλακή που βρίσκεται 7χλμ. από τα σύνορα με Ιορδανία.


Στην όλη επιχείρηση συνέπραξε και η Ταξιαρχία Yarmak Free Syrian που πρόκειται στον FSA.Απελευθέρωσαν περίπου 300 συντρόφους τους.(Τhe Daily Star)Οι συριακές δυνάμεις καταγγέλουν ότι υπήρξε εισβολή τρομοκρατικών ομάδων και από Ιορδανία. 

Στον λογαριασμό Υazed Umayyad@syrian falcon11 που σύμφωνα με το αρχικό του μήνυμα είναι προσκείμενος στο FSΑ αναρτήθηκε ένας ακόμη απoκεφαλισμos.Το alalam αναφέρει ότι πολλοί λογαριασμοί της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν logo και επωνυμίες που προσιδιάζουν σε πατριωτικούς λογαρισμούς όπως λιοντάρια της Συρίας ή αετοί της Συρίας. 

 

Μετά την πανηγυρική απελευθέρωση του Yabrood και της Κοιλάδας των Χριστιανών με το Κάστρο των Ιπποτών και την Μαρμαρίτα από τις κυβερνητικές δυνάμεις οι αντάρτες επιχειρούν έναν επικοινωνικό πόλεμο κατατρομοκράτησης αλλά και διασκέδασης των εντυπώσεων με τις θεαματικές εκτελέσεις και το στοχευμένο χτύπημα στις φυλακές.
Στα «Ματωμένα χώματα» της Συρίας ο κάθε πολίτης είναι κι ένας εσταυρωμένος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...