Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Όταν η Γαλλία υποκλίνεται στο ταλέντο των Ελλήνων γιατρών

Success story: όταν η Γαλλία υποκλίνεται στο ταλέντο των Ελλήνων γιατρών
Succes story αποτελεί η περίπτωση του Έλληνα στρατιωτικού γιατρού Αθανάσιου Κουκάκη, ορθοπαιδικού χειρουργού, ο οποίος εξειδικεύεται στην αλλαγή αρθρώσεων γόνατος και
ισχίου με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας.

Η εμπειρία του στην εκτέλεση μεγάλου αριθμού τέτοιων επεμβάσεων οδήγησε μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου, να του αναθέσει το σχεδιασμό σειράς εργαλείων τα οποία θα διατίθενται παγκοσμίως. Πρόκειται για μεγάλου ύψους επένδυση που ο γαλλικός κολοσσός προέβη εμπιστευόμενος την εμπειρία ενός νέου Έλληνα γιατρού εν μέσω οικονομικής κρίσης και απαξίωσης της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα χωρίς να συμπεριλάβει στο όλο εγχείρημα άλλο γιατρό από την Ελλάδα ή άλλη χώρα.
Το project αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόσφατα μετά από δύο χρόνια συνεργασίας του Έλληνα γιατρού με τη γαλλική εταιρεία. Ξεκίνησε επίσης πρόσφατα στις κλινικές στις οποίες χειρουργεί και η υποδοχή ξένων επισκεπτών – ορθοπαιδικών χειρουργών προς εκπαίδευση στις τεχνικές αρθροπλαστικής ελάχιστης επεμβατικότητας. Στο είδος αυτών των ορθοπαιδικών επεμβάσεων, το πιο σημαντικό όφελος είναι η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, το γεγονός ότι είναι λιγότερο αιμορραγικές και παρέχουν πιο άμεση κίνηση της άρθρωσης μετεγχειρητικά. Εξάλλου, είναι σημαντικό ότι χρειάζεται μικρότερος χρόνος νοσηλείας και βέβαια δεν έχει ανάγκη ο ασθενής από μέσα στήριξης, όπως είναι οι πατερίτσες.

Ο κ. Κουκάκης έχει θέση επιμελητή Ά στο ΝΙΜΤΣ αλλά δραστηριοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.


onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...