Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο καθηγητής της Παντείου που δίνει μάχη για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία

Αλέξης Ηρακλείδης: Ο καθηγητής που ντρέπεται να είναι Έλληνας βαπτίζει τώρα τα Σκόπια «Μακεδονία»!
Prodotes_Erakleides.jpg
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος -όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής- μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!
Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!
Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.
Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου«Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο "Δημοκρατία των Σκοπίων", με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ...
«Υπάρχουν γεγονότα τα οποία εάν τα διάβαζε ένα παιδί ή και ένας μεγαλύτερος θα αισθανόταν ντροπή που είναι Ελληνας. Η επίθεση, το 1919, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε από τους Ελληνες οι οποίοι έκαναν μεγάλα έκτροπα. Σκότωναν παιδιά, γυναίκες, βίαζαν. Καίγανε το ένα χωριό και τη μια κωμόπολη μετά την άλλη. Ουσιαστικά έγινε εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Ελληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή. Ντρέπεσαι που είσαι Ελληνας. Εθνοκάθαρση σημαίνει ότι δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που αναγκάζεις έναν άλλο λαό να φύγει από έναν τόπο. Το ότι φύγαμε εμείς δεν ήταν επειδή μας έκαναν εθνοκάθαρση οι Τούρκοι αλλά επειδή τους προκαλέσαμε. Οσο για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στον ΟΗΕ μόνο εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο FYROM. Ολοι οι άλλοι λένε “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Ακόμα και για την Κύπρο δεν χρησιμοποιείται ο όρος “ψευδοκράτος” αλλά εντός εισαγωγικών “Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».
Απορώ πώς δεν λιντσάρισαν τον Ηρακλείδη οι φοιτητές του!
«Αυτόν τον κύριο, Ηρακλείδη, αρχ..., δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του, απορώ πώς δεν τον λιντσάρουν οι φοιτητές του», είπε στο «ΘΕΜΑ» ο πασίγνωστος σκηνοθέτης της ταινίας «1922» κ. Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος στήριξε το έργο του σε ζωντανές μαρτυρίες, τις οποίες πρόλαβε και συνέλεξε όσο ακόμη ήταν εν ζωή οι αυτόπτες μάρτυρες. «Η ταινία μου δεν γυρίσ τηκε σύμφωνα με φήμες. Εχω διασταυρώσει το κάθε επεισόδιο δύο και τρεις φορές από τους φυσικούς πρωταγωνιστές του», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Κούνδουρος αναφέρεται και στην υπόθεση Ρεπούση: «Οταν η κυρία Γιαννάκου επιτρέπει να κυκλοφορήσει αυτή η αθλιότητα, το βιβλίο της κυρίας... τάδε ξεχνάω το όνομά της- και η επιτροπή η οποία αναλαμβάνει να το διορθώσει καθυστερεί το έργο της, με αποτέλεσμα 400.000-500.000 μαθητούδια να διαβάσουν παραχαραγμένη την Ιστορία, τι εμπιστοσύνη να έχω στο κράτος; Μια άθλια παραποίηση της Ιστορίας και το υπουργείο Παιδείας να λέει ότι δεν είχε τον καιρό να τυπώσει καινούριο βιβλίο. Σε πιάνει η ψυχή σου... Τι να κάνω εγώ, ένας άνθρωπος; Κατήγγειλα την κυρία Ρεπούση και τη χαρακτήρισα σε συνέντευξη στο "ΘΕΜΑ" "μουλάρι ξεκαπίστρωτο"». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλά για επιθυμία των Αμερικανών να διατηρηθούν σε καλό επίπεδο οι ελληνοτ ο υ ρ κ ι κ έ ς σχέσεις και τονίζει ότι «ο κ. Ηρακλείδης ζει με την ανοχή των Αμερικανών, τούτο είναι σίγουρο. Στην Αμερική αποφάσισαν να ξαναγράψουν την Ιστορία της Ευρώπης, με τον τρόπο που αυτοί θέλουν. Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να ψάξουν ξανά την Ιστορία μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη. Οι πανεπιστημιακοί και το υπουργείο Παιδείας σιωπούν».
Προκλητική σιωπή από το υπουργείο Παιδείας Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν αποκηρύσσει τον κ. Αλέξη Ηρακλείδη και τις μειοδοτικές του απόψεις, αλλά -διά της μεθόδου του Πόντιου Πιλάτου- του παρέχει υποστήριξη, με αποτέλεσμα αυτός ανενόχλητος να πιπιλίζει τα μυαλά των φοιτητών με την ανθελληνική του προπαγάνδα. Το «ΘΕΜΑ» ζήτησε από την πρώτη στιγμή την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος προτίμησε να επικαλεστεί -και αυτό μέσω «κύκλων» τουτο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και τη θεσμική αναρμοδιότητα του υπουργού. Ακόμη όμως και όταν η εφημερίδα έφερε την υπόθεση Ηρακλείδη στη δημοσιότητα και παρά τον σάλο που ακολούθησε, το υπουργείο δεν έκρινε σκόπιμο να εκφράσει άποψη για το κατά πόσον οι Ελληνες διέπραξαν εθνοκάθαρση των Τούρκων, προκειμένου να μην προκαλέσει... αναταραχή στα πανεπιστήμια. Την ίδια τακτική ακολούθησε και απέναντι στην αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για την υπό χρηματοδότηση διατριβή φοιτήτριας του κ. Ηρακλείδη που αναφέρεται σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρότι πρόκειται σαφώς περί αρμοδιότητας του υπουργείου. Αυτή τη φορά, οι «κύκλοι» υποστήριξαν ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ακόμα ενημερωθεί από το Πάντειο, το οποίο βέβαια ήδη από τις αρχές Μαρτίου έχει εγκρίνει την χρηματοδότηση του διδακτορικού. Την ίδια στάση ακολούθησε και ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος αρχικά μίλησε για αναρμοδιότητα του υπουργείου, μετά παρέπεμψε στον υπεύθυνο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να επανέλθει και να παραπέμψει εκ νέου στους περίφημους «κύκλους». Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποδέχεται -έστω και «σφυρίζοντας αδιάφορα»- την έγκριση διατριβών περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από το Πάντειο και, άρα, υιοθετεί ουσιαστικά τις ανθελληνικές απόψεις του κ. Ηρακλείδη, την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ για να αποκρούσει τους σφετεριστές της ελληνικής Ιστορίας.
«Παραχαράσσουν την Ιστορία» «Ο καθηγητής από θύματα μας μετατρέπει σε θύτες. Αντί να μιλάει για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τον μεγάλο ξεριζωμό, ανακαλύπτει εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων. Στην αρχή ήταν η κυρία Ρεπούση που περιέγραφε την Καταστροφή της Σμύρνης ως απλό συνωστισμό και τώρα ήρθε ο κ. Ηρακλείδης να παραχαράξει εντελώς την Ιστορία. Οσα ισχυρίζεται ο κ. Ηρακλείδης είναι ιστορικά και επιστημονικά ατεκμηρίωτα. Παρουσιάζει τα θέματα όχι βεβαίως όπως έγιναν, αλλά όπως κάποιες σκοπιμότητες του επιβάλλουν. Οσο για την υπόθεση περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", δεν ξέρω αν ο κ. Ηρακλείδης κυνηγά με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτήσεις από διάφορα κέντρα, γνωρίζω όμως ότι τα Σκόπια ιδιοποιούνται ξένη Ιστορία»ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ, πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων, αντιστράτηγος ε.α.
«Ο κ. Ηρακλείδης δεν γνωρίζει την Ιστορία, γι’ αυτό μιλάει. Οι διωγμοί, ο αφανισμός και ο αφελληνισμός ξεκινούν τέλη του 1913, πρώτα στην Ανατολική Θράκη, μετά στη Δυτική Μικρά Ασία και συνεχίζουν το 1916 στον Πόντο. Αλλωστε τα ιστορικά δεδομένα που αποδεικνύουν σχέδιο εξόντωσης του Ελληνισμού της Ανατολής είναι ξεκάθαρα. Ο Μόργκεταουν, Αμερικανός πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη, καταγράφει από το τέλος του 1913 τι έχει γίνει στους Ελληνες, στους Αρμένιους και στους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς, γεγονότα που ακόμα και Τούρκοι διαπρεπείς ιστορικοί τα έχουν αναγνωρίσει». ΝΙΚΟΣ ΟΥZΟΥΝΟΓΛΟΥ, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κωνσταντινουπολίτης
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 5/2/2009

http://www.thermopilai.org/content/alexes-erakleideso-kathegetes-pou-ntrepetai-na-einai-ellenas-baptizei-tora-ta-skopia

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια καθίκια κατέχουν Δημόσιες θέσεις , διδάσκουν τα παιδιά μας και μάλιστα πριμοδοτούνται για τις ανθελληνικές διατριβές που εκπονούν από τα ανεκδιήγητα πολιτικά καθάρματα που μας κυβερνούν.
    Ε Ξ Ο Χ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...