Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Την Πέμπτη οι Νεοδημοκράτες ξαναφέρνουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή!


Την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού
νομοσχεδίου, που είχε «παγώσει» προ τεσσάρων μηνών μετά από παρέμβαση του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.Την ανακοίνωση έκανε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Κυριάκος Βιρβιδάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής για την παιδική πορνογραφία και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.Είχε προηγηθεί αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που διά του εισηγητή του Σταύρου Κοντονή έθεσε το ζήτημα, ενώ το ίδιο αίτημα έχει τεθεί και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε φέρει στη Βουλή ο Αντώνης Ρουπακιώτης, όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Όμως είχε «κοπεί» από τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο – και μάλιστα μετά από γνωμάτευση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της οποίας πρόεδρος είναι ο νυν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Φώτης Καϋμενάκης.

Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)». Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σε τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2013 και, ενώ έμενε η δεύτερη ανάγνωση για να σταλεί στην Ολομέλεια, «πάγωσε» η διαδικασία, «λόγω φόρτου εργασίας», όπως είπε ο Χ. Αθανασίου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13945-2014-04-09-06-39-58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...