Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Και άλλα κορίτσια απήγαγαν οι ισλαμιστές στη Νιγηρία


Νέα απαγωγή ανήλικων κοριτσιών σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στη Νιγηρία από
ενόπλους της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τα οκτώ κορίτσια, ηλικίας 12 έως 15 ετών, απήχθησαν από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα προπύργια της οργάνωσης στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και η αστυνομία.

«Ήταν πολλοί και όλοι τους πάνοπλοι. Ήρθαν με δύο οχήματα βαμμένα στα χρώματα του στρατού. Άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του χωριού μας», δήλωσε ο Λάζαρους Μούσα, κάτοικος του χωριού Ουαράμπε, όπου έγινε η επίθεση. 

Μια πηγή της αστυνομίας είπε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ένοπλοι απαγωγείς έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα, τα οποία πήραν ως λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό. 

Οι ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν επίσης σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν. 

Παράλληλα, ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν και σε ένα ιδιωτικό σχολείο κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, στην Αμπούτζα, όπου την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι από εκρήξεις βομβών. 

Οι ένοπλοι προχώρησαν σε λεηλασίες αλλά δεν πείραξαν τους μαθητές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...