Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σταύρωσαν Χριστιανό οι Ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία!

Σήμερα ταυτοποιήθηκε ο εσταυρωμένος μάρτυρας του χωριού Maskanahανατολικά του
Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες. Η δορυφορική τηλεόραση AramicTvστα breakingnews επιβεβαίωσε τους ψιθύρους περί της χριστιανικής ταυτότητας του μάρτυρα στο ανατολικό Χαλέπι που σταυρώθηκε πριν τρείς ημέρες.
Πρόκειται για τον Αντώνιο Hannaο οποίος δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του.Tosyriantruthδεν αναφέρει το όνομα του χριστιανού αλλά επιβεβαιώνει ως συριακή πηγή την θρησκευτική ταυτότητα του θύματος, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν « βλασφημία » .Πριν λίγο, ησελίδα του ελληνορθόδοξου καθεδρικού του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό με 31000 αναγνώστες δημοσιεύει τη φωτογραφία του εσταυρωμένου χριστιανού παραθέτοντας και το linkτης δημοσίευσης από το αραβόφωνο syriantruth.
ΗαδερφήRaghidaalKhoury , πρώην διευθύντρια του σχολείου του « ελληνοκαθολικού πατριαρχείου » της Δαμασκούπου βρίσκεται στο Παρίσι από το 2008 για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου(τα 6 αδέρφια και όλη της η οικογένεια παραμένουν στη Συρία) είχε καταγγείλει από τις 31/03/14 τις σταυρώσεις των χριστιανών.
Στην NotreDameτου Παρισιού όπου είχε παραθέσει ομιλία για την κατάσταση στη Συρίαανέφερε μεταξύ άλλων :
« Στις πόλεις και τα χωριά που έχουν καταληφθεί από ένοπλoυς αντάρτες ή ομάδες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, οι χριστιανοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ της ομολογίας πίστης chahada και του θανάτου…Τους λένε : Λοιπόν θέλετε να πεθάνετε σαν τον δάσκαλό σας που τον πιστεύετε τόσο; Έχετε μια μόνο επιλογή : την chahada ή την σταύρωση. Υπήρξε χριστιανός που σταυρώθηκε μπροστά στον πατέρα του. Σταύρωσαν ακόμα 2 νέους στην Μααλούλα που αρνήθηκαν τον εξισλαμισμό ….»(aramictv/zenit .org)
Holy church
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
http://www.makeleio.gr/?p=9007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...