Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στη Ρωσία τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν: Απέλυσαν τον Ντούγκιν και έναν συνεργάτη του από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας

douguine-353x210O ηγέτης και ιδεολόγος του «Διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος" Αλέξανδρος Ντούγκιν, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Διεθνών Σχέσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, απολύθηκε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Βίκτορ Sadovnichiy. Σύμφωνα με τον Ντούγκιν η συμφωνία για τον επαναδιορισμό του  ως επικεφαλής του τμήματος υπεγράφη Μάιο του 2014. - Έτσι ο
Ντούγκιν θα μπορούσε να διευθύνει το τμήμα μέχρι το 2019. Ο Ντούγκιν σημειωνεί ότι σε μια προσωπική συνομιλία του με τον πρύτανη, του ανακοινώθηκε ότι η απολυση του σχετίζεται με τα γεγονότα στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας.. Ο Ντούγκιν σημειωνεί επίσης ότι το Πανεπιστήμιο της Μόσχας απέλυσε επίσης τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνιολογίας Βλαντιμίρ Dobrenkov, ο οποίος διοικούσε την σχολή από το 1989.  ο Dobrenkov μαζί με τον Ντούγκιν το 2008 δημιούργησαν το Κέντρο Συντηρητικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Ο Ντούγκιν είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Κρατική Δούμα του βουλευτή Sergei Naryshkin.
Αυτή η κίνηση θα πρέπει να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα στην χώρα μας, όπου κάποιοι - είτε για να "πουλήσουν" παραπάνω, είτε για να δημιουργήσουν εντυπώσεις - προσπαθούν να ταυτίσουν την Ρωσία με τις ιδεολογικές θέσεις του Ντούγκιν. Αποδεικνύεται με αυτή την απολυση ότι η συγκεκριμένη τάση ίσως να μην είναι τόσο δυναμική όσο κάποιοι πιστεύουν.
Ή ότι η Ρωσία έχει ήδη φτάσει σε κάποιου είδους "συμφωνία" σχετικά με το τι μέλλει γίγνεσθαι στην Ουκρανία και δεν μπορεί να αποδεχθεί κάποιους που θα δυναμιτίζουν τις συμφωνίες. 


http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/14321-2014-06-28-08-34-46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...