Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από το 2015 - 90.000 ακίνητα δανειοληπτών θα βγούνε στο "σφυρί"

Πάνω από 90.000 ακίνητα που αγοράστηκαν με δάνεια από ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία, όμως, στη συνέχεια δεν αποπληρώθηκαν, θα κατασχεθούν και θα βγουν σε πλειστηριασμό από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε και πήρε από τις τράπεζες τον πλήρη αριθμό των
«κόκκινων» δανείων και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Στη συνέχεια είχε μια εκτενή συζήτηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία είχε αντικείμενο το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. 

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 90.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις (κυρίως μικρές και μεσαίες) που έχουν σταματήσει εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια να πληρώνουν τα δάνειά τους παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τα συγκεκριμένα δάνεια ήδη έχουν καταγγελθεί και εκδοθεί από τα δικαστήρια διαταγές πληρωμής τους, οι οποίες, όμως, δεν εκτελούνται, διότι ισχύει η απαγόρευση των πλειστηριασμών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Σε ποιους θα περασουν τα ακινητα?Μαααααααα σε αυτους που προκαλεσαν αυτην την τραγωδια.Ποιοι ειναι αυτοι????? Τους γνωριζετε καλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...