Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το ΙΚΙΛ δημιούργησε ταξιαρχία γυναικών για επιβολή της Σαρία


Ιούλιος 28, 2014.

Οι σουνίτες εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, έχουν
δημιουργήσει την ταξιαρχία ‘αλ Χάνσαα’, που την αποτελούν μόνο γυναίκες η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου της Σαρία στις γυναίκες του Ιράκ και της Συρίας.


«Οι ισλαμιστές έχουν καθιερώσει την ταξιαρχία για την ευαισθητοποίηση της θρησκείας μεταξύ των γυναικών και να τιμωρούν τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με το νόμο της Σαρία», δήλωσε ο Αμπού Αχμάντ, ένα μέλος του ΙΚΙΛ στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη «Worldcrunch».

Οι ένοπλες γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες κρατουμένων φορούν  μαντίλες, είναι πολύ λεπτές, και έχουν τα μαλλιά τυλιγμένα κάτω από την μπούρκα, βαδίζουν μόνες και δεν εκθέτουν το πρόσωπό τους, είπε ένας εντόπιος ακτιβιστής, ο Αμπού αλ Χαμζά, στο νέο πρακτορείο ειδήσεων «Syria Deeply».

Μία Σύρια έφηβη, η οποία ζήτησε να αναφέρεται ως Zainab, είπε στο αναφερόμενο πρακτορείο « περπατούσα στο δρόμο, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και ξαφνικά μια ομάδα ένοπλων γυναικών βγήκαν έξω. Με πρόσβαλαν και με πρόσβαλαν ουρλιάζοντας. Με πήγαν σε ένα από τα κέντρα τους και με κράτησαν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο. 

Κανείς δεν μου είπε το λόγο της κράτησής μου. Μία από τις γυναίκες της ταξιαρχίας ήρθε δείχνοντας μου το όπλο της και στη συνέχεια δοκίμασαν τις γνώσεις μου στην προσευχή στη νηστεία και στο Χιτζάμπ».

Η έφηβη είπε ότι αφέθηκε ελεύθερη μετά από δύο ώρες και απειλήθηκε με σκληρή τιμωρία, εάν συλληφθεί πάλι.

Τους τελευταίους μήνες το ΙΚΙΛ έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγάλης πόλης της Μοσούλης. Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανάγκασαν του Χριστιανούς να φύγουν από την πόλη, με την αντιμετώπιση ενός τελεσίγραφου: ή ασπάζεστε το Ισλάμ ή θα πεθάνετε.

«Αυτή είναι εθνοκάθαρση, αλλά κανείς δεν μιλάει», είπε ο Yonadam Kanna,  ένας σημαίνων χριστιανός πολιτικός του Ιράκ, σύμφωνα με το AFP.

http://www.echedoros-a.gr/2014/07/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...