Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια προτείνει ο Εισαγγελέας


Σε συμπληρωματική απολογία καλούνται πλέον οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής
Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς με τις σχετικές κλήσεις να έχουν «φύγει» ήδη από το γραφείο των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πλέον η ανάκριση για την υπόθεση αυτή βρίσκεται στην τελική ευθεία και ενώ αναμένεται η απόφαση του συμβουλίου Εφετών, το οποίο καλείται να άρει τη διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια.

Η κατηγορούμενη βουλευτής παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί όπως ζητούσε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ή θα αφεθεί ελεύθερη με όρους όπως ζητούσαν οι ανακρίτριες. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ της άποψης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου δηλαδή υπέρ της προφυλάκισης της συζύγου του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου. Τον τελικό, πάντως, λόγο τον έχει το συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, την ερχόμενη Παρασκευή, για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Και οι τρεις πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία και οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος για τους οποίους η Βουλή έχει άρει τη βουλευτική τους ασυλία για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Επιπλέον, ο Νίκος Μίχος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...