Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ιράκ: Ελεύθερο άφησαν οι Αμερικανοί τον ηγέτη της ISIL μόλις ανακυρήχθηκε το Χαλιφάτο


«Μουσουλμάνοι αποκηρύξτε τη δημοκρατία, το κοσμικό κράτος, τον εθνικισμό και τις άλλες βρωμιές της Δύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του νέου «Ισλαμικού Κράτους» της ISIL κατά την διακήρυξη της ιδρυτικής αρχής - του ισλαμιστικού μανιφέστου του νέου χαλιφάτου.
 
Αλλά τι σύμπτωση αυτός ο αφορισμός πολιτευμάτων και ιδεολογικών κινημάτων δεν είναι η ακραία τοποθέτηση ενός μεγαλομανή ισλαμιστή.
 
Είναι η πάγια διακηρυγμένη θέση της Λίγκας του Μουσουλμανικού Κόσμου που δημιουργήθηκε το 1962 και που εγκολπωθεί θεολόγους που διατείνονται ότι αποτελούν τη θεολογική αυθεντία για όλους τους μουσουλμάνους.
 
Ο γενικός γραμματέας της διακήρυξε ότι «η δημοκρατία και ο πλουραλισμός είναι δυτικές έννοιες που θα πρέπει να τις αρνηθούν θεωρητικά και πρακτικά». Η έδρα της Λίγκας βρίσκεται που αλλού στην Μέκκα χρηματοδοτείται και διασφαλίζεται από την Σαουδική Αραβία.
 
O αυτοανακηρυχθείς χαλίφης Αbou Βakral baghdadi γεννήθηκε στη Samarra στο Ιράκ και πέρασε 4 χρόνια σε στρατόπεδο κράτησης των αμερικανών. Αυτό το «τζίνι» της ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι ένας γνωστός άγνωστος για τις αμερικανικές αρχές.
 
Βγήκε από επτασφράγιστο αμερικανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ιράκ όπου ήταν κρατούμενος για 4 ολόκληρα χρόνια. Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν το 2005 το θάνατο του σε αεροπορική επιδρομή στα συριακά σύνορα.
 
Επανεμφανίστηκε ζωντανός το 2010 ως επικεφαλής της ISIL Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ παρακλάδι της Al-Qaïda (huffingtonpost.30/06/2014).
 
To ερώτημα που τίθεται είναι πως οι αμερικανικές αρχές με την τεράστια εμπειρία σε θέμα τρομοκρατίας δεν διάβασαν την αρχιεγκληματική του προσωπικότητα και τις ηγετικές τους ικανότητες και άφησαν να τους ξεφύγει ουσιαστικά μέσα από τα χέρια ο σημερινός no 1 παγκόσμιος δημόσιος κίνδυνος και διακηρυγμένος εχθρός τους;
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας της Ιντερπόλ 3.08.13 πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αποδράσεις ισλαμιστών από τις φυλακές TAJ και Αbou Graib του Ιράκ 23.07.13 περίπου 1000 κρατούμενοι.
 
1.117 κρατούμενοι από τις φυλακές Kuafia στα περίχωρα της Βεγγάζης (27.07.13) και 243 Ταλιμπάν από τη φυλακή DeraΙsmail Khan του Πακιστάν.
 
Ενώ επίσημα ύποπτη για συμβολή στις αποδράσεις θεωρήθηκε η Αλ Κάιντα αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι οι αποδράσεις έγιναν με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο εξειδικευμένων κομάντο μυστικών υπηρεσιών.
 
H Ουάσιγκτον σε προσπάθεια συγκάλυψης της εμπλοκής της έκλεισε προσωρινά 22 πρεσβείες της επικαλούμενη κίνδυνο.
 
(dimpenews.com)
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...