Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με φέρυ μποτ προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Θα το περιμέναμε και αυτό να συμβεί! 

Ένα σοβαρό επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες μέρες και που εκ των υστέρων αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Aksam, στο κυριακάτικο της φύλο, δείχνει το πόσο μπορεί να έχει προχωρήσει η προώθηση των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας, που τώρα μπορεί να γίνεται ακόμα και με…
τα φεριμπότ των γραμμών μικρασιατικών ακτών- ελληνικά νησιά.

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το τουρκικό φεριμπότ με την ονομασία, Büyük Hızır Reıs, που εκτελεί δρομολόγια από το τουρκικό θέρετρο του Μποντρούμ, (έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας ότι το θέρετρο του Μποντρούμ είναι κομβικό σημείο συγκέντρωσης μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από τους Τούρκους για να τους προωθήσουν στη συνέχεια στην χώρα μας φυσικά με το …αζημίωτο), στην ελληνική νήσο Κω, κυριολεκτικά μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές αρχές γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι μετέφερε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική νήσο των Δωδεκανήσων. 

Συγκριμένα στο 55 μέτρων μήκους φεριμπότ, την Τετάρτη 24 του μηνός μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές αρχές μόλις έφτασε στην Κω και απαγορεύτηκε η έξοδος των επιβατών πριν να γίνει έλεγχος για να εξακριβωθεί ποιους μετέφερε στο ελληνικό έδαφος. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο επιπόλαιες είναι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί τελευταία και έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη την ροη των επιβατών από την τουρκική ακτή προς τα ελληνικά νησιά και μάλιστα σε μια περίοδο όπου εκατοντάδες χιλιάδες, για να μην πούμε εκατομμύρια μουσουλμάνων, προωθούνται από την ανατολική Τουρκία προς την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή των ελληνικών αρχών προκάλεσε μάλιστα την τουρκική οργή, γιατί είναι φυσικό οι Τούρκοι να μην θέλουν να υπάρχει κανένας έλεγχος από ελληνικής πλευράς στην τεράστια επιχείρηση μεταφοράς μουσουλμάνων στα ελληνικά νησιά. 

Ο υπεύθυνος της εταιρείας στην οποία ανήκει το φέριμποτ, Fatin Erdal, διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας πως κάθε χρόνο το εν λόγω φέριμποτ μεταφέρει περίπου 70 με 80 χιλιάδες, (!!!), επιβάτες στα ελληνικά νησιά και εδώ και έξη χρόνια εκτελεί τα δρομολόγια αυτά χωρίς καμία ενόχληση από τις ελληνικές αρχές. Μάλιστα τόνισε πως τέτοιες ενέργειες που πλήττουν τα φέριμποτ που ανήκουν και σε ελληνικές εταιρείες, θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση των τουριστών στις δυο ακτές του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι όμως κατά την προσφιλή τους τακτική δεν αρκούνται μόνο σε διαμαρτυρίες, γιατί όταν καταλαβαίνουν ότι τους «παίρνει», προχωρούν ακόμα περισσότερο. Έτσι ο κ Fatin Erdal, όπως ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα, θα ζητήσει αποζημίωση από τις ελληνικές αρχές οι οποίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα δώσουν λόγο για την ενέργεια τους να αποκλείσουν την έξοδο των επιβατών από το φέριμποτ της γραμμής Μπόντρουμ-Κω. 

Η περίπτωση μάλλον μας θυμίζει την παροιμία, «Άρεσε η γριά τα σύκα τώρα θέλει και τα συκόφυλλα!»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://greeknation.blogspot.gr/2014/09/blog-post_430.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...