Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ένα συνέδριο πατριωτών που απαγορεύτηκε στην Ουγγαρία και η καταστολή σε όλη την Ευρώπη


Η απαγόρευση ενός συνεδρίου πατριωτών στην Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, πριν από δύο ημέρες αποφάσισε να απαγόρευει ένα συνέδριο που θα λάμβανε χώρα στην Βουδαπέστη σήμερα και αύριο. Γιατί;
Μα γιατί σύμφωνα με αυτήν το συνέδριο διοργανωνόταν από μια "εξτρεμιστική" ομάδα από τις ΗΠΑ. Και με επίσημη αιτιολογία ότι το συνέδριο και οι ομιλητές προκαλούσαν με τις ρατσιστικές τους απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες με το ουγγρικό σύνταγμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας Sándor Pinter διέταξε την Δευτέρα την αστυνομία να κάνει όλες εκείνες τις νόμιμες αλλά προληπτικές ενέργειες ώστε να απαγορευτεί το συνέδριο και να αποκλειστούν οι ομιλητές οι οποίοι "Είναι γνωστοί για την διάδοση των ρατσιστικών τους απόψεων"και να απαγορευτεί η είσοδος και η διαμονή τους.

Ο Pinter κάλεσε τους διοργανωτές του συνεδρίου να σταματήσουν κάθε ενέργεια για την διεξαγωγή του. Την Κυριακή ,ο πρωθυπουργός της Victor Orban ζήτησε από τον Pinter να απαγορεύσει το συνέδριο "με κάθε νόμιμο μέσω"στην οποία ο Richard Spencer πρόεδρος Του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής αλλά και διοργανωτής του συνεδρίου απάντησε οτι "το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά"

Ποίοι ήταν οι "εξτρεμιστές";

Το Ινστιτούτο Εθνική πολιτικής είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσπαθεί επιτυχημένα να καθορίσει και να ανανεώσει τις ιδέες της Παράδοσης και της Ταυτότητας δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης και εκσυχρονισμού τους, όχι μόνο τοπικά αλλά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Αυτό είναι που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι ο συγκεκριμένος κύκλος διανοητών, γιατί περί αυτού πρόκειται, δείχνει να ξεφεύγει από κακέκτυπα του παρελθόντος και να αποκτά μια διανοητική πρωτοπορία, αμφισβητώντας συνεχώς την πολιτιστική πρωτοκαθεδρία της αριστεράς.

Και μάλιστα σε μία εποχή κατά την οποία η διάδοση των ιδεών μέσω του διαδικτύου, αλλά και η επικοινωνία ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, σε διαφορετικές χώρες διευκολύνεται, το συγκεκριμένο συνέδριο θα αποτελούσε αν μη τι άλλο μία πολύ σημαντική στιγμή για τα πατριωτικά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου θα ήταν ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, πρόεδρος του "Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής", ο Alexand Dugin, ρώσος φιλόσοφος και θεωρητικός του 4ου δρόμου και του Ευρασιατισμού, ο Markus Wllinger συγγραφέας του πολύ επιτυχημένου βιβλίου "Η Γενιά της Ταυτότητας", ο βουλευτής της Ουγγαρίας Marton Gyongyosi αλλά και πολλοί άλλοι συγγραφείς, δημοσιογράφοι όπως ο Manuel Ochsenreiter και ούτω καθ' εξής.

Ποιός ήταν ο εξτρεμισμός τους;

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Ουγγαρία δεν απαγόρευσαν αυτό το συνέδριο λόγω των "εξτρεμιστικών" πεποιθήσεων των συμμετεχόντων όσον αφορά στον "ρατσισμό" και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά γιατί οι συμμετέχοντες αποτελούν ένα μείγμα ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούν την πρωτοπορία μιας αντιθετικής ως προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέσης για την στάση της Ευρώπης στην σύγχρονη γεωπολιτική σκηνή. Και έχει τύχει να μιλήσω με αρκετούς από τους ανθρώπους που θα συμμετείχαν σε αυτό το συνέδριο. Και μάλιστα έχω επιμεληθεί την μετάφραση της δουλειάς τους ή έχω κάνει συνεντεύξεις μαζί τους.

Η αλήθεια για την σύγχρονη Ευρώπη

Στην σύγχρονη, δημοκρατική Ευρώπη υπάρχει ένα μεγάλο έλειμμα ελευθερίας. Όπου και όταν απειλούνται σε πραγματικό επίπεδο πλέον – και όχι σε ένα φαντασιακό – τα συμφέροντα των ελίτ που ποδηγετούν την γηραιά Ήπειρο, η απάντηση είναι η στυγνή καταστολή. Το είδαμε στην χώρα μας με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ακολουθεί τώρα και η Ουγγαρία όπου το Jobbik, ακολουθεί μία φιλορωσική πολιτική, όπως ακριβώς έκανε και η Χ.Α.

Είναι σαφές ότι το υπόδειγμα μιας Ευρώπης που "θωρακίζεται" κατά των αιρετικών στο εσωτερικό της, με απαγορεύσεις, με "αντιρατσιστικούς νόμους" και με ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιήσει δίχως να απωλέσει τελείως το "δημοκρατικό της προσωπείο".

Αυτή η "απαγόρευση" ενός συνεδρίου αποτελεί για την κεντρική Ευρώπη μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Για την χώρα μας ίσως έχει γίνει πια ρουτίνα. Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι μπαίνουμε πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε μία εποχή ακόμη και "προληπτικής καταστολής".

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...