Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Η βία μαύρων σε λευκούς επιταχύνεται

 
Κατά ένα πολύ περίεργο λόγο, μια εβδομαδιαία αμερικάνικη εφημερίδα, ασχολήθηκε με την διογκούμενη ρατσιστική βία μαύρων εναντίον λευκών στις ΗΠΑ, αντίθετα με την πάγια τακτική που συστήνει άκρα του τάφου σιωπή σε τέτοια περιστατικά. Η αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν μια ομιλία του συγγραφέα ColinFlaherty που έχει ασχοληθεί με το θέμα, σε κολλέγιο του NewJersey, το Atlantic Cape Community College.

Γράφει η Cape May County Herald

Ο Colin Flaherty είναι ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος για 30 χρόνια, του οποίου τα έργα έχουν εμφανιστεί στις σημαντικότερες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των The New York Times,Washington Post και Los Angeles Times, και έχουν δημοσιευθεί σε 1.000 ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο και έλαβε 50 βραβεία δημοσιογραφίας. Ο Flaherty έκανε μια παρουσίαση στις 3 Νοεμβρίου στο Atlantic Cape Community College για να μιλήσει για την βία μαύρων σε λευκούς, ένα θέμα, για το οποίο, όπως δήλωσε, ο Τύπος δίνει ελάχιστη προσοχή.

Το θέμα κάνει τους συντάκτες να νιώθουν άβολα, είπε ο Flaherty. Οι λίμπεραλς, είπε, λουφάζουν στην ιδέα της βίας μαύρων σε λευκούς και η αστυνομία κάνει ελάχιστες αναφορές.

Ο Flaherty παρουσίασε περιπτώσεις στο Σικάγο, όπου ο ΔήμαρχοςRahm Emanuel αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια βία και στη Φιλαδέλφεια, όπου ο Δήμαρχος Michael Nutter την υποτίμησε.

Ο Flaherty εμφανίστηκε στην τάξη Αμερικανικής Ιστορίας τηςHelen McCaffrey, στην τάξη αγγλικών του Francis Raucher και στην τάξη θεάτρου του John Alvarez, για να συζητήσει το βιβλίο τουWhite Girl Bleed A Lot” και την θέση ότι η βία μαύρων σε λευκούς αυξάνεται, και ότι δεν καλύπτεται επαρκώς από τον κατεστημένο Τύπο.

Ο Flaherty είπε ότι ενώ συμβαίνουν φυλετικές ταραχές αυτές αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό. Η πολιτική ορθότητα έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Flaherty, καθώς τηλεοπτικά κανάλια, εκδότες εφημερίδων και δήμαρχοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να αναφερθούν στην φυλή των επιτιθέμενων, οι οποίοι, όπως είπε, είναι κυρίως νεαροί μαύροι άνδρες.

Η McCaffrey, η οποία διδάσκει ιστορία στο κολλέγιο AtlanticCape, παρουσίασε τον Flaherty. "Ο σκοπός που ερχόμαστε στο κολέγιο είναι να διερευνήσουμε ιδέες, νέες ιδέες και να σκεφτούμε. Αν δεν σας κάνουμε να νιώσετε άβολα, δεν θα σας κάνουμε να σκεφτείτε. Κάντε ερωτήσεις", είπε "και να αισθάνεστε ελεύθεροι να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε. Έτσι θα μάθετε νασκέφτεστε".

Ερωτηθείσα για το πώς προσκλήθηκε ο ομιλητής, η McCaffreyαπάντησε, «τον άκουσα στο ραδιόφωνο, και σκέφτηκα ότι παρουσίασε μια ανήκουστη άποψη. Του είπα ότι έπρεπε να μιλήσει σε φοιτητές, και είπε, "Ας το κάνουμε"».

Το βιβλίο του Flaherty, το οποίο είναι μπεστ-σέλερ για τηνAmazon, αρχίζει ως εξής: «Η ρατσιστική βία επιστρέφει. Σε εκατοντάδες επεισόδια σε όλη τη χώρα από το 2010, ομάδες μαύρων ανθρώπων περιφέρονται στους δρόμους της Αμερικής, εκφοβίζουν, καταδιώκουν, προβαίνουν σε βανδαλισμούς, κλέβουν, μαχαιρώνουν, πυροβολούν και δολοφονούν.

«Αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί σχετικά με το πρόβλημα. Η εγκληματικότητα δεν έχει χρώμα, λέει ένας αρχηγός της αστυνομίας στο Μιλγουόκι. Η φυλή δεν έχει σημασία, μας διαβεβαιώνει ένας εκδότης εφημερίδας του ChicagoΑρνείται το προφανές. Η Αμερική είναι η πιο φυλετικά συνειδητοποιημένη κοινωνία στον κόσμο. ... Μιλάμε για κάθε τι που έχει σχέση με τους μαύρους εκτός από την βία του μαύρου όχλου και την ανομία. Αυτό είναι ταμπού. Και το αποτέλεσμα είναι ότι λίγοι γνωρίζουν γι’ αυτό. Λιγότεροι ακόμα μιλάνε γι’ αυτό. Σήμερα βρίσκεται σε επίπεδα επιδημίας σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας».

«Η απίστευτη φυλετική βία είναι το πρώτο πρόβλημα. Η άρνησή της είναι το δεύτερο», είπε ο Flaherty στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/11/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...