Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Λαοφιλής δήμαρχος Καμίνης: "Στην Αθήνα διασκεδάζουμε - Υπερβολές τα περί φτώχειας και πείνας"


Με απύθμενο θράσος ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζει υπερβολή το
ότι οι Έλληνας πεινάνε, υπάρχει φτώχια και εξαθλίωση και προκαλεί ακόμη περισσότερο λέγοντας πώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί και η διασκέδαση στην Αθήνα παραμένει αμείωτη σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο κ. Καμίνης προφανώς ζει σε ξένη χώρα, διοικεί άλλη πόλη ή βρίσκεται στο δικό του κόσμο.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Ondra Cero ο απίστευτος κ. Καμίνης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε στην Αθήνα. «Για να πούμε την αλήθεια, έχει δραματοποιηθεί υπερβολικά αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση επηρέασε τη μεσαία τάξη, υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει πείνα στην Αθήνα», είπε.

Καλά τι πίνει και δεν μας δίνει ο τύπος.

Την ώρα που κατά χιλιάδες σπεύδουν στα συσσίτια, άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο, η κατάσταση είναι τραγική ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για υπερβολές. «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το να μιλά κανείς για ανθρωπιστική κρίση εδώ είναι υπερβολικό. Τα πράγματα δεν είναι έτσι», σημείωσε με θράσος.

Εκτίμησε, πώς αυτοί που κοιμούνται έξω είναι περίπου 1.000-1.500 συνολικά και η πλειονότητα τους είναι μετανάστες που έχουν μπει στη χώρα χωρίς χαρτιά και δεν βρίσκουν εργασία. Μπορεί να έχουν μειωθεί είναι η αλήθεια μετά τα απάνθρωπα παγκάκια που έβαλε στο Δήμο Αθηναίων για να μην μπορούν να ξαπλώνουν οι άστεγοι σε αυτά, αλλά μάλλον ο κ. Καμίνης βλέπει αυτούς που κινούνται στην πλατεία Κοτζιά. Δεν έχει πάει παραπέρα.

Ενώ δε η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας τονίζει πως από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας, ο κ. Καμίνης δηλώνει ότι υπάρχει εργασία, η οποία όμως δεν δηλώνεται.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την οριακή κατάσταση οικογενειών, λόγω της ανεργίας και της έλλειψης ασφάλισης, απάντησε: «Ναι, αλλά υπάρχει επίσης και αγορά μαύρης εργασίας στην Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει κόσμος που πιθανόν να έχασε μια νόμιμη θέση εργασίας αλλά έχει βρει ή συνεχίζει να έχει μια θέση με καθεστώς παράνομης εργασίας».

Εξίσου προκλητικός ο Δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις Ισπανών και Ελλήνων. «Έχουμε πολλά κοινά σημεία, είμαστε πολύ ανοιχτοί, μας αρέσει να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να κουβεντιάζουμε, να τρώμε. Ζούμε το βράδυ, υπάρχει πολλή νυχτερινή ζωή. Μας αρέσει πολύ η ζωή, την απολαμβάνουμε».

Έχετε να πείτε κάτι για τον κ. Καμίνη, αυτόν που δέχεται τις χορηγίες του Τζόρτζ Σόρος δήθεν για να βάλει πετρέλαιο στα σχολεία, αλλά από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Γι’ αυτόν που απαγόρευσε τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής για να μην φαίνεται το μέγεθος της φτώχιας και της πείνας στην πόλη που τυγχάνει Δήμαρχος; Γι’ αυτόν που θέλει τζαμιά στην Αθήνα ενώ οι ισλαμιστές σφάζουν όποιον βρούν μπροστά τους.

Ο κ. Καμίνης είχε δώσει δείγματα γραφής από την πρώτη του θητεία. Κάποιοι όμως τον ψήφισαν για να επανεκλεγεί. Ας θαυμάσουν τώρα τα λεγόμενα του…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...