Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Ποινή για διαφθορά στην Κίνα: 20 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 323 εκατ. ευρώ


Μία επιχειρηματίας που συνδέεται με τον πρώην υπουργό Σιδηροδρόμων στην Κίνα
καταδικάστηκε σήμερα σε 20ετή κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 323 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ντινγκ Σουμιάο, 58 ετών, κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της υπεξαίρεσης σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων που υπογράφθηκαν με στόχο την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Κίνα.

Η πρώην αυτή έμπορος, που πουλούσε αυγά, είχε λάβει 2 δισεκατομμύρια γουάν (259 εκατομμύρια ευρώ) στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών για σχέδια που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο όπου η ευνοιοκρατία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

Σε πρακτικό επίπεδο η επιχειρηματίας δωροδόκησε τον πρώην υπουργό των Σιδηροδρόμων, Λιου Ζιτζούν, με εκατομμύρια ευρώ και του προσέφερε ιερόδουλες με αντάλλαγμα ο υπουργός να ευνοεί την σύναψη των συμβάσεων με τις επιχειρήσεις που πρότεινε η Ντινγκ.

«Οι αποδείξεις εναντίον της είναι αδιάψευστες» υπογράμμισε το δικαστήριο αναφέροντας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι το πρόστιμο των 2,5 δισεκατομμυρίων γουάν (323 εκατομμύρια ευρώ) έχει επιβληθεί στη Ντινγκ Σουμιάο.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Λιου Ζιτζούν είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή με δικαίωμα έφεσης, μία ποινή που γενικά μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη, στην πρώτη μεγάλη δίκη για διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σι Τζινπίνγκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...