Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Η Γαλλία θα πληρώσει 60.000.000 δολάρια πρόστιμο στους Εβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος!


Η Γαλλία θα πληρώσει τις απελάσεις Εβραίων που πήγαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσω των γαλλικών σιδηρόδρομων!

Τι τρέλα! Η Γαλλία εκείνη την εποχή δεν διοικούνταν από Γάλλους αλλά από Ναζί!

Μερικές εκατοντάδες Εβραίοι συμπεριλαμβανομένου επιζώντων του Ολοκαυτώματος και μέλη οικογενειών έχουν ήδη αναγνωριστεί για να αποζημιωθούν,αρχικά αυτοί που είναι απ' το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Το Παρίσι είπε την Παρασκευή ότι έβαλε 60.000.000 δολάρια σε ένα fund που
διαχειρίζονται οι ΗΠΑ για να αποζημιώσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος που απελάθηκαν απ' την Γαλλία μέσω του κρατικού δικτύου σιδηροδρόμων σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,μια συμφωνία που την προστατεύει από μελλοντική προσφυγή των ΗΠΑ σε δικαστήριο.

Περίπου 76.000 Εβραίοι συνελήφθησαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μεταφέρθηκαν υπό άθλιες συνθήκες σε βαγόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Άουσβιτς,όπου οι περισσότεροι πέθαναν.

Το 1995 ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας ο Ζάκ Σιράκ, αναγνώρισε επίσημα για πρώτη φορά την συνενοχή της Γαλλίας στις απελάσεις Εβραίων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά το 2009 το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας αναγνώρισε την συνενοχή του γαλλικού κράτους(το οποίο βρισκόταν υπό την διοίκηση των Ναζί ξαναθυμίζουμε).

Πολιτείες όπως το Maryland και η Νέα Υόρκη είχαν εκφράσει απειλές στο παρελθόν ότι δεν θα δεχόταν να συμμετέχει σε διαγωνισμούς η γαλλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων,αν δεν δινόταν οι αποζημιώσεις στους Εβραίους πολίτες των ΗΠΑ!

"Ο σκοπός είναι ότι οι επιζώντες των απελάσεων θα πάρουν περίπου 100.000 δολάρια ο καθένας" είπε ο Sparacino προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα διαχειριστούν και θα διανείμουν τα ποσά.

Αυτό είναι business.. Συγγενείς Εβραίου που μεταφέρθηκε απ' τους Ναζί πάνω σε γαλλικές ράγες! 

Δεν φτάνει δηλαδή που οι Γάλλοι ήταν υπό Ναζιστική κατοχή φταίνε και γιατί οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τους σιδηρόδρομούς τους!

Η λύση θα ήταν να καταστρέψουν τους σιδηρόδρομούς τους πριν τους πάρουν οι Ναζί για να μην μεταφέρουν τους Εβραίους στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η πηγή είναι η Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...