Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης: Ένας νομπελίστας πουλάει το βραβείο του για να επιβιώσει επειδή διαφώνησε με το κατεστημένο


Ο James Watson, παγκοσμίως διάσημος βιολόγος, έβγαλε πρόσφατα σε δημοπρασία μέσω
του οίκου Christie's το Νόμπελ που του είχε απονεμηθεί. Ο κ Watson είπε ότι δημοπρατεί το μετάλλιο του βραβείου Νόμπελ επειδή "κανείς δεν θέλει πραγματικά να ομολογήσει ότι υπάρχω". Ο κ Watson δήλωσε στους Financial Times είχε γίνει ένα "μη-πρόσωπο" από την στιγμή που "αποκαλύφθηκαν" οι "ρατσιστικές" του απόψεις. 

Ο Watson, ο άνθρωπος πίσω από την αποκάλυψη της δομής διπλής έλικας του DNA, βρέθηκε στο επίκεντρο σφόδρας πολεμικής από το 2007 και μετά, όταν κατά την διάρκεια μίας συζήτησης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στην Αφρική, αναφέροντας ότι όλα μπορεί να πάνε χαμένα, λόγω του χαμηλότερου iq των αφρικανών.

Από τότε, όπως ο ίδιος λέει σήμερα έχασε όλες τις θέσεις τις οποίες κατείχε, απομονώθηκε επαγγελματικά σε πλήρη βαθμό, μέχρι σημείου να μην έχει κανενός είδους εισόδημα.

Είναι σαφές ότι ο Watson – ο οποίος μάλιστα είχε δεχθεί και επίθεση από "αντιεξουσιαστές" στο πανεπιστήμιο της Πάτρας – αποτελεί ένα ακόμη θύμα της πολιτικής ορθότητας και του "αντιρατσισμού". 

Και κοιτάξτε σε ποιο σημείο έφερε αυτόν τον άνθρωπο. Ο οποίος όμως φαίνεται το αντιμετωπίζει με πολύ σαρκασμό, καθώς η κίνηση του αυτή εκθέτει σύμπασα την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Που σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε υπηρέτη του πολιτικώς ορθού και των διαφόρων βιομηχανιών.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...