Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τραγωδία στη Λέσβο: Δυο γυναίκες νεκρές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν


Δυο γυναίκες, από διαφορετικά χωριά, στη Λέσβο, βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Εν έτει 2015 εξακολουθούν να πεθαίνουν άνθρωποι προσπαθώντας να ζεσταθούν. Ακόμη
περισσότερο, προβληματισμό και ερωτηματικά για την κατάσταση της φτωχοποίησης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα νοικοκυριά, γεννά το γεγονός πως στη μία από τις δύο περιπτώσεις, ο θάνατος προήλθε από μαγκάλι, καθώς είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μια γυναίκα, η οποία πέθανε εγκλωβισμένη στις φλόγες μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στην περιοχή Παστερμά, στο χωριό Βασιλικά της κεντρικής Λέσβου. Το σπίτι της 90χρονης κάηκε πιθανά από ανάφλεξη συσκευής θέρμανσης με υγραέριο.

Μια ακόμη ηλικιωμένη , στο σπίτι της οποίας είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω χρέους, κατέληξε χθες 06/01/2015 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Η γυναίκα από το Κεράμι της Λέσβου, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά στο σπίτι της, η οποία προήλθε από μαγκάλι. Η ηλικιωμένη τοχρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, αφού όπως έγινε γνωστό, εδώ και ένα χρόνο της είχαν κόψει ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω χρέους.

Για την δεύτερη περίπτωση μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποία αναφέρεται « η γυναίκα αυτή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική σόμπα γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα, αφού η πενιχρή σύνταξή της δεν της επέτρεπε να πληρώσει τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.  Η 75χρονη από το Κεράμι είναι το τελευταίο μιας σειράς θυμάτων που δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν το ηλεκτρικό ρεύμα από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...