Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βίντεο: Οι ισλαμιστές ευχαριστούν τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν σοβαρό λόγο!




«Όχι» στην ισλαμοφοβία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την σφαγή στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει επιμελώς στην ανακοίνωσή του να
χαρακτηρίσει ισλαμιστές τους δράστες  ή την επίθεση προϊόν θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και  φανατισμού μιλώντας αόριστα περί «δολοφονικής επίθεσης».

Ταυτόχρονα επιχειρεί συμψηφισμό αναφέροντας αόριστα περί «σφαγών αμάχων» στη Μ. Ανατολή μιλώντας για «μεταφορά» του κλίματος αυτού στην Ευρώπη, χωρίς να το λέει αλλά υπονοώντας ως αντίδραση στις σφαγές αυτές..

Αναφέρει πως το «τέρας του τζιχαντισμού» το εξέθρεψαν οι δυνάμεις της Δύσης χωρίς βέβαια να αναφέρει ως έστω εν μέρει υπεύθυνο το ίδιο το Ισλάμ και το ιδεολογικοθρησκευτικό του πλαίσιο.

Τέλος απαιτεί από την Ευρώπη να μην απαντήσει με διολίσθηση στην ισλαμοφοβία ως η στάση αυτή να αποτελεί ποινικό αδίκημα, και όχι φυσιολογική αντίδραση μιας υγειά σκεπτόμενης και αμυνόμενης κοινωνίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη χωρίς προηγούμενο δολοφονική επίθεση ενάντια στους δημοσιογράφους της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, που συνιστά και βάρβαρη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης.

Οι μαζικές σφαγές αμάχων που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή μεταφέρθηκαν χθες με τον πιο ειδεχθή τρόπο στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τέρας του τζιχαντισμού εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους όχι μόνο περιφερειακές δυνάμεις που δρουν στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και δυνάμεις της Δύσης και της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό, τη βαθιά λύπη και τα συλλυπητήριά του προς όλο το γαλλικό λαό για το στυγερό έγκλημα. Υπογραμμίζει δε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να απαντήσει σε ενέργειες σαν και αυτήν με την περιστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ούτε διολισθαίνοντας στην ισλαμοφοβία ή σε έναν «πόλεμο πολιτισμών», όπως ακριβώς θα επιθυμούσαν οι δράστες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...