Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εκτός Αμυγδαλέζας οι πρώτοι "λαθρομετανάστες" - Ελεύθερα θα διαβιώνουν όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα

Η φώτο είναι από λιμάνι της Τουρκίας.. Ο συνωστισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για ελεύθερη διαβίωση λαθρομεταναστών στη χώρα

Οι πρώτοι 20 κρατούμενοι λαθρομετανάστες της Αμυγδαλέζας αφέθηκαν χθες το απόγευμα ελεύθεροι, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν αιτηθεί άσυλο και κάποιοι κρατούνταν από 12-17 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η
αναπληρώτρια υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου έχουν δεσμευτεί ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει εντός 100 ημερών και θα δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Το είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας ο ίδιος προεκλογικά



Σύμφωνα με την απόφαση τους η απόφαση για άμεση απόλυση αφορά:

- όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών
- όσους ανήκουν σε ευάλωτες περιπτώσεις (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.
- όσους έχουν κρατηθεί για διάστημα πέραν των 6 μηνών, ανώτατο όριο που τίθεται ως κανόνας από τον νόμο-ταυτόχρονα με την έκδοση απόφασης εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης σύμφωνα με τις πρόνοιες του ν.3907/2011.

Τμήμα ειδήσων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Αφήνονται ελευθέροι, ΠΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ;
    ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...