Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ! Βίντεο


Οι ισπανόφωνοι της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο  (UNIFIL) μαγνητοσκόπησαν
τη σκηνή του ισραηλινού βομβαρδισμού των θέσεών τους στο νότιο Λίβανο , κατά τον οποίο σκοτώθηκε ο Ισπανός συνάδερφός τους Francisco Javier Soria Toledo.

Η βιντεοσκόπηση έγινε από δορυφορικό τηλέφωνο και δείχνει τους δυο άνδρες  του ΟΗΕ  να συνομιλούν στο όχημά τους δίπλα από ένα παρατηρητήριο, την ώρα που ακούγονται οι πρώτοι συριγμοί . Γυρνώντας την κάμερα προς τον τοίχο που χωρίζει το Λίβανο με το Ισραήλ, ακούγεται η φωνή του ενός:»Πέφτουν από το Ισραήλ»

»Για να δούμε..Πέφτουν από…Μας πως είναι δυνατόν; Δεν μπορεί να είναι αυτό, ε;»

Μια νευρικότητα ξεσπάει όταν ακούγεται ο ήχος ενός άλλου βομβαρδισμού που καταφθάνει:

»Πού, πού, πού; Δεν έχουμε χρόνο … καταφύγιο, στο καταφύγιο…»

Μετά προσγειώνεται η ρουκέτα ακριβώς δίπλα  στο αυτοκίνητό τους και δείχνει την καταστροφή.

Προφανώς  η έκρηξη που καταγράφει το βίντεο είναι αυτή που σκότωσε τον 36χρονο Ισπανό. Η μαγνητοσκόπηση  ενισχύει τη θέση του Ισπανού πρέσβη στον ΟΗΕ αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών Jose Manuel Garcia-Margallo ότι »κατά πάσα πιθανότητα ο βομβαρδισμός προήλθε από το Ισραήλ».

Το RT δημοσιεύει ένα άλλο βίντεο που καταγράφει τη σκηνή των ισραηλινών επιθέσεων στο Λίβανο από απόσταση:Ρίχνοντας φως στην υπόθεση η ισπανική El Pais δημοσίευσε ότι ο Ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει την UNIFIL για τους επερχόμενους βομβαρδισμούς  20 λεπτά νωρίτερα, διευκρινίζοντας όμως ότι στόχος του θα ήταν οι αγρότοποι της Shebaa  στο Γκολάν και όχι το λιβανέζικο χωριό Ghajar.

Σύμφωνα με την πηγή της Ισπανικής εφημερίδας η  UNIFIL αμέσως διέταξε την απομάκρυσνη των δυο κυονόκρανων που βρίσκονταν στην περιοχή του Γκολάν.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η UNIFIL έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός για την μεταφορά των τραυματιών μετά την πρώτη ισραηλινή επίθεση. Ενώ η ιατρική ομάδα βρισκόταν ήδη εκεί, συνεχίστηκε το σφυροκόπημα από την ισραηλινή πλευρά. Περίπου 90 όλμοι προσγειώθηκαν  στην περιοχή, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους των ιατρικών υπηρεσιών να πάνε στο καταφύγιο και έτσι να καθυστερήσει η εκκένωση για αρκετές ώρες.

Η Ισπανία και το Ισραήλ συμφώνησαν να διεξάγουν μισ από κοινού έρευνα για το θάνατο του Ισπανού στρατιώτη μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ισραηλινού Πρωθυπουργού  Νετανιάχου και ο Ισπανού ομολόγου του, Μαριάνο Ραχόι , την Παρασκευή. Το γραφείο Τύπου του Ραχόι εξέδωσε το ανακοινωθέν:

«Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια κοινή ισραηλο-ισπανική έρευνα για να διευκρινιστεί τι συνέβη και να συνεργαστούν με την έρευνα που διεξάγεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

Η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών που έχει αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο από το 1978, περιλαμβάνει 600 Ισπανούς στρατιώτες στους συνολικά  10.000 απεσταλμένους κυονόκρανους.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...