Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

420 λαθρομετανάστες αφήνονται κάθε μέρα ελεύθεροι στις πόλεις απ' τα κέντρα κράτησης


Με τρένα, λεωφορεία και … προαστιακό, οι παράνομοι μετανάστες που αφήνονται
ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, κατακλύζουν τα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Έως ότου η κυβέρνηση καταλήξει στις βασικές γραμμές της μεταναστευτικής πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει, οι εκατοντάδες μετανάστες που αφέθησαν ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, θεωρητικά για 6+6 μήνες παράτασης για την απέλασή τους, κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας. 

Χωρίς δουλειά, χρήματα και σπίτι, με μοναδικά τους υπάρχοντα λιγοστά ρούχα μέσα σε μια σακούλα σουπερ μάρκετ, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως λόγω της ανέχειας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, είναι θέμα χρόνου η «εγκληματικότητα» να χτυπήσει και πάλι κόκκινο στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, που τείνουν να μετατραπούν σε γκέτο με τους νόμιμους κατοίκους -Έλληνες ή αλλοδαπούς- να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Ο αριθμός των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Παρανέστι Δράμας, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα, αυξάνεται μέρα τη μέρα. Υπολογίζεται πως καθημερινά αφήνονται 420 άτομα από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται πως εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό σε λιγότερο από ένα μήνα, δεν θα υπάρχει κανείς πλέον κρατούμενος

Αν και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε για δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας, ακόμη και για ενοικίαση από το κράτος κενών κατοικιών που θα διατεθούν σε μετανάστες, παραμένουν για την ώρα εξαγγελίες στα χαρτιά. 

Το μυαλό στην … Ευρώπη 
Ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης της βόρειας Ελλάδα κατευθύνονται, με τρένο ή με το ΚΤΕΛ, προς την Θεσσαλονίκη. Είτε γιατί εκεί έχουν γνωστούς ή συγγενείς που μπορούν να τους φιλοξενήσουν, είτε γιατί έχουν στο μυαλό να επιχειρήσουν να διαφύγουν παράνομα στην Ευρώπη, μέσω Σκοπίων. Το τελευταίο διάστημα η συσσώρευση παράνομων μεταναστών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. 

Η παρουσία μεταναστών, που τριγυρίζουν τα βράδια με μια σακούλα ρούχα στα χέρια, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στον Βαρδάρη, είναι συνηθισμένη εικόνα τις τελευταίες ημέρες.

Ίδια η κατάσταση και στο κέντρο της Αθήνας. Μια βόλτα το βράδυ στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς πως ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αφέθησαν ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Αλλοδαπών και τα κρατητήρια του Ελληνικού έχουν βρει «στέγη» σε πλατείες και πάρκα. Ουσιαστικα΄ μια επίπονη κατάσταση αναμονής και για τους ανθρώπους αυτούς, έως ότου η κυβέρνηση χαράξει και επίσημα την μεταναστευτική της πολιτική.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου, κρούουν «Οι γιατροί του Κόσμου» για το γεγονός πως οι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για μολυσματικές νόσους. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα οι κρατούμενοι μετανάστες δεν έτυχαν πλήρης ιατρικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας είχε διαπιστωθεί μεγάλη συχνότητα εκδήλωσης φυματίωσης.

Παραμένει η «τρύπα» στον φράκτη
Ενάμιση σχεδόν μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο η κατάσταση μπορεί να έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο το κατεστραμμένο τμήμα του περιβόητου «φράκτη» στην περιοχή της Νέας Βύσσας, δεν έχει επιδιορθωθεί λόγω … ασυμφωνίας των συναρμοδίων υπουργών. Σήμερα αστυνομία και στρατός φυλάνε την «τρύπα» στον κατεστραμμένο φράκτη, έως ότου οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίσουν για το μέλλον του.

Κατά τις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Έβρο τμήμα 150 μέτρων του φράκτη, στη θέση Πράσινη Πόρτα στη Νέα Βύσσα, υποχώρησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η μοναδική «τρύπα» εισόδου, σε όλο το μήκος του αποτρεπτικού έργου που εκτείνεται από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, Ουσιαστικά, μόνο τα νερά από τις πρόσφατες πλημμύρες του Έβρου, που εξακολουθούν να κατακλύζουν την περιοχή, εμποδίζουν πιθανούς μετανάστες που θα ήθελαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από την συγκεκριμένη «τρύπα» του φράκτη.

Το σημείο ωστόσο φυλάσσεται από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, που αναμένουν «οδηγίες» από την Αθήνα για τη συνέχεια, μια και η απόφαση της κυβέρνησης για το μέλλον του φράκτη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη και μετά το θόρυβο με την επίμαχη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για «ανοικτά» σύνορα.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δύο είναι οι «γραμμές» που έχουν διαμορφωθεί για το θέμα. Η πρώτη που τάσσεται υπέρ της αποτρεπτικής παρουσίας του φράκτη στον Έβρο και η δεύτερη που ευθέως έχει ζητήσει την απομάκρυνση του για ανθρωπιστικούς λόγους. Με πρόσφατες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννης Πανούσης, τάχθηκε κατά της «κατεδάφισης» του φράκτη επισημαίνοντας πως «υποχρέωση της χώρας είναι να περιφρουρεί τα σύνορα». Άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη, με τις πάγιες θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που επανειλημμένως έχει μιλήσει για την ανάγκη «ανοιχτών συνόρων» και απομάκρυνση του φράκτη. 

Όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, ως «μέση» λύση, προτείνεται να υπάρξουν σημεία στον φράκτη, που θα «ανοιγοκλείνουν, ανάλογα του προφίλ των μεταναστών. Αν δηλαδή αυτοί που θα θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, είναι ηλικιωμένοι, γυναίκες παιδιά κ.α. λειτουργήσει με «τρύπες» που θα χρησιμεύουν για την αυστηρή διέλευση προσφύγων και όχι παράνομων μεταναστών. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι, πως θα αναγνωρίζουν οι κάμερες του «έξυπνου φράκτη» αν τα πρόσωπα που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα είναι παράνομοι «μετανάστες» ή «πρόσφυγαε». 

Να σημειωθεί, πως κατά του «έξυπνου φράκτη» τάσσονται οι εταίροι των ΑΝ.ΕΛ που οι θέσεις τους για το μεταναστευτικό είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2015/03/420.html

3 σχόλια:

  1. Καλά συγνώμη τώρα, όταν ΗΔΗ έχουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ λαθρέποικους να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στην ελληνική επικράτεια, ειλικρινά πιστευετε ότι οι λίγες 10δες χιλιάδες που κρατούνταν στα κέντρα υποδοχής θα κάνουν καμμία διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και όχι.. Και εκατομμύρια να έρθουν ανοίγοντας τα σύνορα δεν θα κάνουν καμία διαφορά γιατί οι Έλληνες είναι πολύ δεκτικοί στην καθεστωτική προπαγάνδα και δεν θα την νιώσουν την διαφορά..

      Διαγραφή
    2. Φοβάμαι ότι δεν είναι απλώς δεκτικοί, αλλά πάρα πολλοί πλέον πάσχουν από την βαρύτατη ψυχονοητική νόσο:
      ΣΥΝΔΡΟΜΟ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ " ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...