Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σύλληψη Πολωνού μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην υπό κατάληψη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ


Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέναντι στους καταληψίες
της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας έγιναν 15 συλλήψεις καταληψιών και 6 προσαγωγές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται 10 Έλληνες, 2 Αλγερινοί, 2 Αφγανοί και 1 Πολωνός. Εντύπωση προκαλεί το ότι σε βάρος του Πολωνού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που αφορούν διακίνηση μεγάλων ποσότητων ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη του Πολωνού έρχεται να επιβεβαιώσει, σύμφωνα με πηγές από το χώρο της Παιδείας, τις καταγγελίες των πρυτανικών αρχών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο υπό κατάληψη κτήριο.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πρόκληση επεισοδίων και επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συλλήψεις του Πολωνού και των ατόμων αυτών έχουν προκαλέσει επιπλέον προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, που σκέφτεται πολύ σοβαρά μια επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, προκειμένου να λήξει η κατάληψη.

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Πανούσης, έχει στείλει με το δικό του τρόπο τελεσίγραφο προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει σαφείς εντολές, για την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα.

Αυτό που θέλει ο κ. Πανούσης είναι να μην συνεχιστεί η υπέρμετρη ανοχή των Αρχών απέναντι στους καταληψίες.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/14/syllipsi-polwnou-emporou-narkwtikwn-prutaneia-ekpa_n_7060004.html?utm_hp_ref=tw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...