Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σεβαστούπολη: Με έφοδο 20 Ρώσοι βατραχάνθρωποι κατέλαβαν την ουκρανική κορβέτα “Ternopil”!

Με αιφνιδιαστικό ρεσάλτο ομάδα 20 Ρώσων  βατραχανθρώπων κατέλαβε το ανθυποβρυχιακό σκάφος του ουκρανικού Ναυτικού "Ternopil"  το οποίο  βρίσκεται αποκλεισμένο στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης.

Αυτό αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ λέγοντας πως η ομάδα πραγματοποίησε την επιδρομή της χωρίς να υπάρξει αντίσταση από τα μέλη του
πληρώματος του ουκρανικού σκάφους.   
«Το πλοίο κατελήφθη» ανέφερε μέσω προσωπική ιστοσελίδας ο Vladislav Seleznyov εκπρόσωπος όπως αναφέρει του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
;Oπως διευκρίνισε ο ίδιος οι Ρώσοι βατραχάνθρωποι πλησίασαν το ουκρανικό σκάφος με φουσκωτό και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πυροβολώντας στον αέρα κατέλαβαν το πλοίο.
Ο Alexey Kirilov καπετάνιος του "Ternopil"   μιλώντας από τηλεφώνου σε ουκρανικά ΜΜΕ δήλωσε:«Το πλοίο μου έχει καταληφθεί . Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο τώρα».
Δίπλα ακριβώς από το Ternopil βρίσκεται το επίσης ουκρανικό σκάφος Slavutich το οποίο είναι άγνωστο εάν έχει καταληφθεί και αυτό.
Όπως αναφέρεται λίγες ώρες πριν  ο αρχηγός του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχος Alexander Vitko είχε επιβιβαστεί στο Slavutich προκειμένου να συζητήσει με το πλήρωμά του τους όρους παράδοσης στις ρωσικές δυνάμεις αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Στο μεταξύ η ρωσική σημαία και η σημαία του ρωσικού  Ναυτικού κυμάτιζε την Πέμπτη σε μια προκυμαία του λιμανιού της Σεβαστούπολης, ενώ υπεστάλησαν οι σημαίες σε δύο ακόμη ουκρανικές κορβέτες.
Στην πρύμνη των Lutsk και Khmelnitsky δεν ήταν εμφανείς οι σημαίες τους.
«Φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν υποστείλει τις σημαίες και στα δύο πλοία, όμως δεν έχουν ανεβάσει τη δική τους», σημείωσε ο Seleznyov.
Στην καταδρομική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε το εκπληκτικό επιθετικό αυτόματο όπλο ADS, μοναδικό παγκοσμίως το οποίο μπορεί να βάλλει 800 σφαίρες το λεπτό υποβρυχίως, με δραστικό βεληνεκές των σφαιρών (διαμέτρημα 5,45 χλστ.) τα 28 μέτρα απόσταση όταν βάλλονται σε 5 μέτρα βάθος και 17 μέτρααπόσταση όταν βάλλονται σε βάθος 20 μέτρων.
Προσέξτε στην φωτό τους άδειους κάλυκες στον βυθό και την γεμιστήρα!
Δείτε το βίντο του όπλου:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...