Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ασκήσεις με αερομαχίες Ρωσίας εναντίον ΝΑΤΟ στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Eικόνες από το μέλλον; Η Ρωσία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τις μεγάλες ασκήσεις που πραγματοποιούν τα ρωσικά Su-27SM με τα Λευκορωσικά  MiG-29 αλλά και ένα An-26  το οποίο παίζει το ρόλο του εισβολέα έτσι όπως αναχαιτίζεται από τα Su-27. επίσης τα MiG-29 έπαιζαν το ρόλο των ΝΑΤΟϊκών F-16.
Η Λευκορωσία διαθέτει περίπου 30 MiG-29 (εκ των οποίων τα 16 είναι της έκδοσης «-Β» και τα 11 της έκδοσης «-ΒΜ»).

Επίσης ήδη ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα με συστήματα 9K37 Buk, Tor-M2E και 9K35 Strela, OSA και Tungusta.
Η ανάπτυξη των 6 ρωσικών μαχητικών Su-27  και των τριών μεταφορικών αεροσκαφών στη Λευκορωσία στην αεροπορική βάση του Bobruisk αποτέλεσε την απάντηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην αποστολή των 12 αμερικανικών F-16 block 40 από την 555η Μοίρα στην κεντρική Πολωνία.
Παράλληλα η Ρωσία απάντησε «ισοδύναμα» και στην αποστολή των Νατοϊκών E-3 AWACS τα οποία έχουν ξεκινήσει περιπολίες από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και της Πολωνίας με το «βλέμμα» στην Ουκρανία με την αποστολή στην Λευκορωσία ενός  αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Α-50Μ για την επιτήρηση των δυτικών συνόρων και πιο ειδικά της Πολωνίας.
Είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να μην αρκεστούν στα F-16C/D Block 40 που έστειλαν στην αεροπορική βάση Lask από την 555η Μοίρα που εδρεύει στην Ιταλία και να ενισχύσουν περαιτέρω τις αεροπορικές δυνάμεις τους στην Πολωνία.
Η Ρωσία όμως έχει κάνει ήδη της κινήσεις της. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τη Λευκορωσία για την ενοποίηση των συστημάτων αεράμυνας των δύο κρατών έχει ήδη μεταφέρει μέσω της πόλης του Μπρέστ αντιαεροπορικά συστήματα S-300P.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...