Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Άγγλος από το ακροατήριο σε εκπομπή του BBC: «Είμαι άνεργος και άστεγος. Τις δουλειές και τα επιδόματα τα παίρνουν οι μετανάστες». Απάντηση: «Είσαι ρατσιστής» (video)

Στην εκπομπή του άκρως φιλο-πολυπολιτισμικού BBC QuestionTime” ("Ώρα των Ερωτήσεων"), όπου υποτίθεται ότι επιτρέπεται στο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του, δημιουργήθηκε ένταση, όταν αφού μια ηλικιωμένη γυναίκα από το ακροατήριο έφερε το θέμα της μετανάστευσης, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ότι τώρα ζει σαν ξένη στη γειτονιά της, λόγω της μαζικής εισροής τριτοκοσμικών μεταναστών, στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας άνεργος Άγγλος από το ακροατήριο που δέχτηκε επίθεση από τους συμμετέχοντες στο πάνελ, που τον χαρακτήρισαν (έμμεσα) «ρατσιστή», με αποτέλεσμα ο Άγγλος να αποχωρήσει από το στούντιο.
Ο Άγγλος είπε ότι ήταν άστεγος και παραπονέθηκε για το γεγονός ότι μια στις επτά νέες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί από μετανάστες, καταγγέλλοντας ότι σε αυτούς «έχουν δοθεί όλα τα χρήματα».
Η Amanda Platell, αρθρογράφος στην εφημερίδα Daily Mail, αντιδρώντας συνέκρινε την δική της ιστορία μετανάστευσης που μετανάστευσε στην Βρετανία από την Αυστραλία, προφανώς περιμένοντας το κοινό να θεωρήσει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με τις ορδές των τριτοκοσμικών μεταναστών που έχουν καταλάβει τις δυτικές χώρες, αλλάζοντας τελείως ολόκληρες γειτονιές και πόλεις και μεταμορφώνοντάς τες σε υπανάπτυκτα γκέτο που ανθεί η παρανομία.

Ο άνεργος Άγγλος είπε: «Τα χρήματα έχουν δοθεί στους μετανάστες. Έχω κάνει αίτηση για 100 θέσεις εργασίας στο σιδηρόδρομο, και ούτε σε μια συνέντευξη δεν με κάλεσαν. Αυτοί οι μετανάστες μπορούν και δεν πληρώνουν κανένα εισιτήριο. Είμαι άστεγος, δεν έχω πού να ζήσω».

Ο Άγγλος κατήγγειλε ότι πήγε στο τοπικό συμβούλιο στέγασης και ένας αλλοδαπός εκεί του είπε ότι δεν μπορεί να ζήσει εκεί.

«Είμαστε μειοψηφία και δεν παίρνουμε τίποτα», κατήγγειλε.
Ο αρθρογράφος των TimesDavid Aaronovitch, εβραϊκής καταγωγής, του είπε ότι «κατηγορεί τους λάθος ανθρώπους» και είπε το εξής αμίμητο (που χειροκροτήθηκε από το πολυπολιτισμικό πάνελ): «Ακριβώς επειδή έχετε αντιληφθεί κάτι, δεν το καθιστά αληθινό»!

Ο Aaronovitch άρχισε να αφηγείται την δική του συγκινητική ιστορία με τους παππούδες του, που ήρθαν να εγκατασταθούν στο εβραϊκό East End του Λονδίνου. «Γιατί δεν είναι ένας δρόμος δικός σας; Επειδή ορισμένα από τα άτομα είναι μαύρα;», ρώτησε, ενώ ο Άγγλος δεν είχε αναφέρει τίποτα για μαύρους.

Η ερώτηση του Aaronvitch ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Άγγλος αποχώρησε, εν μέσω χειροκροτημάτων…



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/bbc-video.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...