Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Φοβερό! Έφτασε το 80% η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία!


Τέσσερις στους πέντε Ρώσους εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν, η δημοτικότητά του οποίου πλησίασε το «ρεκόρ όλων των εποχών» μετά την
προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μια έκρηξη πατριωτισμού και νοσταλγίας για την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το 80% των Ρώσων που απάντησαν στη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 21-24 Μαρτίου και δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, δήλωσαν ότι «εγκρίνουν την πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν». 

Το ποσοστό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μετά την επέμβαση, τον Αύγουστο του 2008, των ρωσικών δυνάμεων στη Νότια Οσετία, αποσχισθείσα αυτόνομη δημοκρατία εντός της Γεωργίας, εξήγησε ο δημοσκόπος Ντένις Βολκόφ, υπενθυμίζοντας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι τότε η δημοτικότητα του Πούτιν είχε φτάσει το 88%.

«Είναι μια έκρηξη πατριωτισμού που προκλήθηκε από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και κυρίως από την προσάρτηση της Κριμαίας», τόνισε ο κ. Βολκόφ. Η δημοτικότητα του 61χρονου Βλ. Πούτιν ουσιαστικά δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία στη Ρωσία.http://www.toxwni.gr/kosmos/item/14980-fovero-eftase-to-80-i-dimotikotita-tou-poytin-sti-rosia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...