Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η πανέμορφη υπουργός Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας, πρώην μοντέλο, που καλεί τον Πούτιν να καταλάβει την χώρα της!










Η 36χρονη πολιτικός-μοντέλο ζητά την ένωση της περιοχής της με τη Ρωσία και δηλώνει «κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση των λαών για ενότητα».

Η υπουργός Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πράξει και στην περίπτωση της χώρας της ό,τι και στην περίπτωση της Κριμαίας: να εισβάλλει δηλαδή ειρηνικά και να ενώσει την λωρίδα γης που ονομάζεται Υπερδνειστερία με την Μόσχα.

Η 36χρονη Nina Shtanski από τον Ιούλιο του 2013 ασκεί καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση της 41χρονης πρωθυπουργού Tatiana Mikhailovna Turanskaya. Τα διεθνή μίντια που την ανακάλυψαν μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΗΕ στην προσπάθειά της ο Οργανισμός να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας.

Η ίδια είναι υπέρμαχος της ένωσης της χώρας της με την Ρωσία, κυρίως γιατί ανήκει στη νέα γενιά κατοίκων της περιοχής που δεν αναγνωρίζουν και δεν δέχονται την εξουσία της Μολδαβίας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που σημειωτέον δεν αναγνωρίζουν οι κάτοικοι της Υπερδνειστερίας, η χώρα τους – που ομοίως δεν είναι αναγνωρισμένη από τους διεθνείς οργανισμούς – αποτελεί μέρος της Μολδαβίας. Οι ίδιοι αρνούνται να δεχθούν κάτι τέτοιο και πλέον φαίνεται πως επιλέγουν να τεθούν υπό τη σκέπη της "μεγάλης αδερφής" Ρωσίας, εκτιμώντας πως έτσι θα απολαμβάνουν τουλάχιστον τα ίδια προνόμια με αυτά της Κριμαίας!
Η δήλωση της κυρίας Shtanski απηχεί την πλειονότητα των περίπου 500 χιλιάδων κατοίκων της Υπερδνειστερίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό 32% Μολδαβοί, 30% Ρώσοι, 29% Ουκρανοί και περί το 3-4% Βούλγαροι. Από την DailyMail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...