Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τουρκική πρόκληση στη Ζουράφα: Ακταιωρός λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού


Οι Τούρκοι επέστρεψαν στη Ζουράφα-Λαδόξερα και στις προκλήσεις σε βάρος των
κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής υπερασπιζόμενο ψαράδες της γειτονικής χώρας παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή και λίγο έλειψε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο.

Μάλιστα οι Τούρκοι με το θράσος που τους έδωσε η κυβέρνηση ζητώντας πριν από μερικούς μήνες από το Λιμενικό να μην αντιδρά στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων, όπως είχε αποκαλύψει ο Λιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης, βιντεοσκόπησαν την πρόκληση τους.

Από το βίντεο που μετέδωσε τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός (έχει ληφθεί μάλλον από αλιευτικό σκάφος που βρίσκεται στην περιοχή) φαίνεται ξεκάθαρα πώς η ακταιωρός της Τουρκίας επιχειρεί παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Ζουράφας-Λαδόξερας και αντιδρά με επικίνδυνους ελιγμούς στην επιχείρηση του Λιμενικού να το απομακρύνει.

Πληροφορίες από το Κέντρο επιχειρήσεων αναφέρουν μάλιστα πώς οι Τούρκοι κάλεσαν μέσω ασυρμάτου το σκάφος του Λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί την παραβιάζει. Τελικώς, μετά από μερικά λεπτά το σκάφος της Τουρκίας αποχώρησε.

Το περιστατικό αυτό δείχνει πάντως πως η Άγκυρα είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμη να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, πιθανώς για να καλύψει την εσωτερική κρίση της. Αυτό έδειξε και η πρόκληση από σχηματισμό τουρκικών μαχητικών στο Καστελόριζο ανήμερα της 25ης Μαρτίου.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...