Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Κλείνει επ' αόριστον η ΑΣΟΕΕ εξαιτίας επεισοδίων που προκαλούν λαθρέμποροι με την αστυνομία

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. 

Τελικά το είδαμε και αυτό! Στην χώρα της διαφθοράς και της ασυδοσίας, στην χώρα που καταλύεται κάθε θεσμός δημοκρατίας και δικαιοσύνης, στην χώρα που κυβερνούν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, τίποτα πλέον δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, τίποτα δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει.


Το Πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ, κατόπιν αποφάσεως της πρυτανείας, αποφάσισε να
αναστείλει επ’ αόριστο την λειτουργία του, λόγω του ότι καθημερινά δημιουργούνται σοβαρά επεισόδια μεταξύ της Αστυνομίας και των λαθρομεταναστών λαθρεμπόρων, που έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια της Πατησίων εμπρός από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα σε εστία παραεμπορίου.

Καθημερινά λοιπόν επαναλαμβάνεται η αυτή διαδικασία. Η Αστυνομία προσπαθεί να τους συλλάβει, αυτοί καταφεύγουν στον Πανεπιστημιακό χώρο και κάποιοι “φοιτητές” γνωστοί και μη εξαιρετέοι, πετούν μπουκάλια και πέτρες στους Αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χημικά.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι μεσούσης της ολέθριας οικονομικής κρίσης, την στιγμή που καταστήματα κλείνουν καθημερινά, οικογένειες καταστρέφονται και νέοι άνθρωποι προστίθενται στην ατελείωτη στρατιά των ανέργων, την στιγμή που οικογένειες από την επαρχία στερούνται ακόμη και το ψωμί για να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στην Αθήνα, το παραεμπόριο ανθεί καταφέροντας καίριες μαχαιριές στην ήδη αιμορραγούσα οικονομία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αναστέλλουν επ’ αόριστο την λειτουργία τους λόγω των επεισοδίων που δημιουργούνται σε καθημερινή πλέον βάση μεταξύ των αλλοδαπών λαθρεμπόρων, των εντόπιων υποστηρικτών τους “φοιτητών” και της Αστυνομίας.

Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι “φοιτητές” και από που κατευθύνονται όλοι φυσικά γνωρίζουμε.
Όσες φορές η Αστυνομία εισέβαλε, ή προσπάθησε να εισβάλλει στην ΑΣΟΕΕ για να πατάξει επιτέλους την πανώλη του παραεμπορίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του, προέβησαν μέσω των ΜΜΕ σε δριμύτατες καταγγελίες, μομφές, επικρίσεις, ακόμη και απειλές.

Γιατί για τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ το πανεπιστήμιο δεν είναι ιερός χώρος σπουδής και μάθησης, χώρος που πρέπει απαραίτητα να κυριαρχεί ο σεβασμός και η σωφροσύνη, αλλά χώρος χαοτικής και αντικοινωνικής δράσης καθώς και καταφύγιο του κάθε αλλοδαπού λαθρεμπόρου, ναρκομανή, ανώμαλου και εγκληματία.

Και όλα αυτά υπό τα απαθή και αδιάφορα βλέμματα της κυβέρνησης και του πολύ κυρίου Δένδια.

Γιατί σίγουρα, αν αυτοί οι κύριοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν καταδέχτηκαν να τα στείλουν σε Ελληνικά πανεπιστήμια που φοιτούν τα παιδιά του Λαού, αλλά σε πανάκριβα εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Αναφορικά τώρα με την απόφαση της Πρυτανείας να κλείσει το Πανεπιστήμιο επ' αόριστον και να υποβάλει τους φοιτητές πολλοί από τους οποίους όπως ήδη αναφέραμε συνεχίζουν τις σπουδές τους, διαθέτοντας οριακές οικονομικές δυνατότητες σε νέες ταλαιπωρίες και ανασφάλεια, θεωρούμε ότι το σωστό και το ζητούμενο ήταν να απαιτήσει από την Πολιτεία άμεση λύση, να επιτρέψει την είσοδο της Αστυνομίας στον Πανεπιστημιακό χώρο (αλήθεια το άσυλο δεν έχει καταργηθεί από το 2011;) και να απομονώσει τους ταραξίες.  

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το επαναλάβουμε για εκατοστή φορά με τον φόβο όχι πια να γίνουμε κοινότυποι, αλλά κουραστικοί.

Αν η αστική δημοκρατία, οδήγησε την Πατρίδα μας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μεσαίωνα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την οδηγήσει σε Λίθινη εποχή.

http://ethnikismos.net/2014/03/14/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%B5%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%89/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...