Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ιστοσελίδα Έλλης Στάη: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φυλακίζονται για να σωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση

Άρθρο για την ενδεχόμενη φυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και τις συνέπειες που έχει μια τέτοια πράξη για το πολιτικό σύστημα έγραψε ο ιστότοπος της Έλλης Στάη, TheTOC.gr αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πραγματικό σκοπό της δίωξης των Εθνικιστών.




Στόχος λοιπόν της κυβέρνησης της δυστυχίας μας είναι να περνούν τα νομοσχέδια της εξαθλίωσης και της εξόντωσης του Έθνους με λιγότερους από 150 βουλευτές λόγω της μείωσης των...εδρών του Κοινοβουλίου όπως ομολογείται, εμμέσως, στο άρθρο.

Το εν λόγω σχέδιο που έχει καταγραφεί με σαφήνεια και από εφημερίδες που πρόσκεινται στον (ακρο)αριστερό χώρο δε φαίνεται να.....
πτοεί τους "αντισυστημικούς" ΣΥΡΙΖΑ - Αν.Ελ. οι οποίοι υπερψήφισαν την άρση της ασυλίας, και άρα τη μελλοντική φυλάκιση, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γνωρίζοντας ότι έτσι καταπατούν το Σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση του λαού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του TheTOC.gr:


Το ενδεχόμενο να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απελευθερώνει πλήρως τη κυβέρνηση από την αιχμαλωσία του επίφοβου αριθμού των 153 βουλευτών που διαθέτει.



Μειώνεται η απόλυτη πλειοψηφία

Με δεδομένο ότι η απουσία των έξι έγκλειστων βουλευτών της ακροδεξιάς οργάνωσης κατεβάζει το συνολικό αριθμό των 300 στους 294, αυτομάτως η απόλυτη πλειοψηφία πέφτει από τους 151 στους
147, ενώ σε περίπτωση προφυλάκισης και άλλων χρυσαυγιτών μειώνεται περαιτέρω.

Αυτό λειτουργεί λυτρωτικά για τις ηγεσίες των κομμάτων που κυβερνούν, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν μπροστά τους πολύ επικίνδυνες πλειοψηφίες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν «διαβάσει» αυτές τις εξελίξεις. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ζητήσει να εφαρμοστεί η πρόβλεψη επιστολικής ψήφου
Τις εξελίξεις αυτές είχαν «διαβάσει» από νωρίς στον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό άλλωστε χρειάστηκε να υπάρξει πλήθος διαβουλεύσεων μεταξύ των βουλευτών του, ώστε να υπάρξει ενιαία στάση σε σχέση με τις επικείμενες ψηφοφορίες για τις άρσεις ασυλίας των υπολοίπων χρυσαυγιτών.Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης είχε ζητήσει μάλιστα να εφαρμοστεί η πρόβλεψη της επιστολικής ψήφου για τους προφυλακισμένους ακροδεξιούς.

Ανάλογη η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ανάλογη είναι και η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως τη διατύπωσε πρόσφατα. η βουλευτής του κόμματος και ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Η τελευταία απείλησε με αποχή από τις ψηφοφορίες για τις άρσεις εάν πρώτα δεν είχε επιλυθεί το θέμα της επιστολικής ψήφου.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, αν κι η διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει ακόμα είναι βέβαιο ότι το τελικό προϊόν που θα φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή θα αποτελέσει ένα ναρκοπέδιο που πάνω του μπορεί να πέσει και να έχει απώλειες η κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο αυτό κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν διακαώς η υπερψήφιση του νομοσχεδίου να μην συνοδευτεί από άλλες, νέες διαγραφές ανταρτών.

Σε κατάσταση συναγερμού Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ λόγω ΟΟΣΑ

Ωστόσο η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις απολύσεις, οι πιέσεις της τρόικα για νέες αποχωρήσεις στο δημόσιο, η μονιμοποίηση καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου του ελάχιστου μισθού, αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί ο ΟΟΣΑ έχουν προκαλέσει για μια ακόμα φορά στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εκνευρισμό και έχουν φέρει τα κόμματα σε κατάσταση συναγερμού.

Απομακρύνεται η προοπτική ενός άρθρου για να μην κλιμακωθούν οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων
Οι ηγεσίες τους έχουν διαβεβαιώσει ότι πριν το νέο πόνημα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο θα περάσει πρώτα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις, ενώ κατά πληροφορίες απομακρύνεται η προοπτική του ενός άρθρου ώστε να μην κλιμακωθούν οι αντιδράσεις.

Κατά πληροφορίες βουλευτές και των δύο κομμάτων έχουν ειδοποιήσει και προειδοποιήσει ότι δεν περνούν αν παραμείνουν ως έχουν οι απαιτήσεις για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, η απελευθέρωση της πώλησης ψωμιού, αλλά και φαρμάκων καθώς και η κατάργηση της ενιαίας τιμής των βιβλίων.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7307.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...