Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Νέο σκάνδαλο με ΜΚΟ με τη συμμετοχή στελέχους της ΝΔ εξετάζει η εισαγγελία στη Θεσσαλονίκη!

Καταγγελία για τη συμμετοχή στελέχους της ΝΔ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία καρπώθηκε 320.000 ευρώ για ανύπαρκτο έργο σε αλβανικό σχολείο ερευνά ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.



Παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Το ΣΔΟΕ κλήθηκε να ερευνήσει αρχικά αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ο καταγγέλλων που υπογράφει την έγγραφη καταγγελία, η οποία έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα. Να επισυνάψει κρίσιμα έγγραφα για την ύπαρξη ή μη της εν λόγω ΜΚΟ και σε περίπτωση που επαληθευτούν τα καταγγελλόμενα να λάβει καταθέσεις ανωμοτί από τους τρεις εμπλεκόμενους. Πρόκειται για στέλεχος της ΝΔ , έναν καθηγητή πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και έναν δικηγόρο επίσης από τη Θεσσαλονίκη. Τα ονόματα είναι γνωστά στη Voria.gr αλλά δεν δημοσιεύονται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι παραπάνω συμμετείχαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με το όνομα «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια» και διαχειρίστηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Ως επιλήψιμη αναφέρεται, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η χρηματοδότηση ύψους 320.000 ευρώ για την υδροδότηση του Λυκείου Θηλέων στην Κορυτσά Αλβανίας. Το έργο φέρεται ότι δεν εκτελέστηκε ποτέ αλλά τα χρήματα εισπράχτηκαν και κατέληξαν στις τσέπες των καταγγελλομένων προσώπων.
Πηγή: Voria.gr

http://www.toxwni.gr/ellada/item/14269-neo-skandalo-me-mko-me-ti-symmetoxi-stelexous-tis-nd-eksetazei-i-eisaggelia-sti-thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...