Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι Ιταλοί θέλουν επιστροφή στη λιρέττα - Το ευρώ αιτία δυστυχίας του ευρωπαϊκού Νότου


Στην Ιταλία θέλουν να φύγουν από το ευρώ. Η πλειοψηφία των Ιταλών θεωρεί το ευρώ τη βασική αιτία για τις κακές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και επιθυμεί την επιστροφή στη λιρέττα.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Datamedia, που δημοσίευσε η εφημερίδα Ιl Tempo, η οποία πρόσκειται στην κεντροδεξιά, το 58% των Ιταλών θέλουν επιστροφή στην ιταλική λίρα.
 
Το εύρημα δεν είναι άσχετο με την αίσθηση που εξαπλώνεται στις χώρες του Νότου, ότι το ευρώ είναι ο φταίχτης των αξεπέραστων ποβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.
 
Το γεγονός αυτό οδηγεί σε φόβους, ότι το κύμα του ευρωσκεπτικισμού θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
 
Την ίδια στιγμή, αν οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνταν σήμερα, μόνο τέσσερα κόμματα θα κατάφερναν να εκλεγούν, εκ των οποίων το Δημοκρατικό Κόμμα με 30,5%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο με 24%, η Φόρτζα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 20,5% και η ξενοφοβική Λέγκα με 5%. Δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη για τους Αδελφούς της Ιταλίας αλλά και της φιλόδοξης Λίστας Τσίπρα για μία άλλη Ευρώπη, τα στελέχη της οποίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη συγκέντρωση υπογραφών που θα κρίνουν την πορεία της στις ευρωεκλογές.
 
Το ευρώ έχει οδηγήσει τους Ιταλούς σε απόγνωση και διάλυση. Μην ξεχνάμε ότι οι κάτοικοι της Βενετίας θέλουν να αποσχισθούν, για να μην πληρώνουν άλλους φόρους.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...