Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Απάνθρωπη κυβέρνηση τραπεζιτών: Άφησαν πασχαλιάτικα χωρίς ρεύμα 200 άπορες και σεισμοπαθείς οικογένειες


Μπορεί η κυβέρνηση να διατρανώνει από χθες ότι η χώρα μας βγαίνει επιτέλους στις
αγορές, όμως αυτό που δεν μας λένε είναι πότε θα βγουν από το σκοτάδι οι χιλιάδες άπορες οικογένειες που μένουν καθημερινά χωρίς ρεύμα, επειδή δεν έχουν χρήματα να το πληρώσουν.

Αντιθέτως, μέσα στις άγιες αυτές ημέρες που διανύουμε οι ιθύνοντες προχωρούν σε νέες διακοπές ηλεκτροδοτήσεων και μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το νέο μνηνονιακό έγκλημα, συνέβη την περασμένη Τρίτη, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, γεγονός που μάλλον βόλευε ώστε να μην πάρει έκταση το θέμα. Συνεργεία της ΔΕΗ συνοδευόμενα από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν στον Καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ, στο Μενίδι, και έκοψαν το ρεύμα σε περισσότερους από 200 οικίσκους, επικαλούμενο ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Παραμονές του Πάσχα σχεδόν 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, μακροχρόνια ασθενείς και παιδιά, έμειναν χωρίς ρεύμα εντελώς ξαφνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ειδοποίηση.

Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι αυτοί είναι σεισμόπληκτοι. Στο συγκεκριμένο καταυλισμό διαμένουν άνθρωποι που ξεσπιτώθηκαν με τον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας, τον Σεπτέμβριο του 1999. Για 15 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν σπίτι και ταλανίζονται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συνθήκες διαβίωσής τους στα μικροσποπικά κοντέινερ (25 τ.μ.) είναι κάτι χειρότερο από άθλιες, αφού μέσα σε αυτά στοιβάζονται πολυμελείς οικογένειες των 7 ή 8 ατόμων. Και τώρα οι αρμόδιες αρχές τους αφήνουν χωρίς ηλεκτρικό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ κάποιοι κάτοικοι επιθυμούν την εξόφληση ή τον διακανονισμό των οφειλών τους, η ΔΕΗ δεν προχωρά άμεσα στην επανασύνδεση ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι λογαριασμοί εκδίδονται σε ονόματα που κατοικούσαν προ ετών στους οικίσκους και δεν έχουν την παραμικρή σχέση, με τους σημερινούς ενοίκους.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν από δυο μήνες, όταν η ΔΕΗ είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αντίστοιχο αριθμό νοικοκυριών. Τότε, μάλιστα, είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τραυματιστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και την κινητοποίηση διάφορων κοινωνικών φορέων της περιοχής, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά επανήλθε με δυσάρεστες εξελίξεις.

Διαβητικός ζει τέσσερα χρόνια στο σκοτάδι

Τη ζωή του κορώνα-γράμματα παίζει καθημερινά ένας διαβητικός άνδρας στο Κερατσίνι, ο οποίος ζεις χωρίς ρεύμα από το 2010.

Όταν πήγε στη ΔΕΗ για να ρυθμίσει τις οφειλές του, ύψους 800 ευρώ, του ζήτησαν ως εφάπαξ προκαταβολή το ποσό των 600 ευρώ και του πρότειναν να πληρώσει σε δόσεις τα υπόλοιπα.

Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής του κατάστασης δεν κατάφερε να βρει αυτά τα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει ο διακανονισμός και να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Το μεγάλο του πρόβλημα, όμως, δεν είναι το φως αλλά το «νεκρό» ψυγείο του, το οποίο χρειάζεται για να διατηρεί τις ενέσεις ινσουλίνης που λαμβάνει 3 φορές την ημέρα.

«Χρειάζομαι οπωσδήποτε το ρεύμα. Χωρίς αυτό θα πεθάνω. Που να τα πάω τα φάρμακα, στο ψυγείο του γείτονα; Και να του χτυπάω την πόρτα 2-3 φορές την ημέρα για τις ενέσεις;» αναφέρει ο ίδιος.

Τον άτυχο άνδρα, που εκτός των άλλων έχει περάσει και εγκεφαλικό επεισόδιο, επισκέφτηκαν την περασμένη Δευτέρα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και προχώρησαν σε επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...