Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Η στιγμή της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω απ' την τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει σήμερα το πρωί η οδός Αμερικής μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 05:55 έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από δύο απειλητικά
τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πώς κινήθηκαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα ή δύο άτομα να παρκάρουν  ένα όχημα έξω από το κτίριο και στη συνέχεια να φεύγουν με μηχανή, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, τα χαρακτηριστικά και των δύο ήταν καλυμμένα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου φορούσε κράνος. Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι νωρίς για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Ωστόσο, πρόκειται για ένα χτύπημα που θα μπορούσε να κάνει μια ομάδα με επιχειρησιακή ικανότητα και εμπειρία. Και έτσι, συνειρμικά αλλά και από τον τρόπο που έγινε το χτύπημα δεν αποκλείεται πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 9 Απριλίου πριν από τέσσερα χρόνια εξαρθρώθηκε ο «Επαναστατικός Αγώνας» του οποίου αρχηγός ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ η ίδια οργάνωση έχει προσχωρήσει στο παρελθόν σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Βέβαια, από τη στιγμή που είναι ελεύθερος ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν, ο οποίος είχε γνώση και εμπειρία από χτυπήματα με παγιδευμένα αυτοκίνητα, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει να έχει σχέση με την έκρηξη. Ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε με την προκήρυξη ή αν βρεθεί κάποιο στοιχείο που να φωτογραφίζει συγκεκριμένη οργάνωση. 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης: 


Πώς ενημερώθηκαν οι Αρχές και αποκλείστηκε το κέντρο άμεσα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη - Τα ερωτήματα που προκύπτουν


Στο μεταξύ, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με το κίνητρο και τον σκοπό των δραστών, καθώς δεν επέλεξαν μία τυχαία ημέρα. Από τη μία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και από την άλλη η αυριανή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. 

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...