Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βίντεο με ομολογία-σοκ από ΥΠΕΣ Γ.Μιχελάκη: "Ο Σαμαράς έβαλε φυλακή την Χρυσή Αυγή"


Ομολογία-σοκ είχαμε χθες το βράδι αργά από τον υπουργό εωτερικών της συγκυβέρνησης Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι «ο Σαμαράς τους έβαλε φυλακή», προσπαθώντας να επαινέσει το έργο της ΝΔ στον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Αμέσως μετά έσπευσε να «διορθώσει» λέγοντας ότι εννοούσε ότι «η δικαιοσύνη τους έβαλε φυλακή».Πάντως τον κοιτούσαν ολοι έκπληκτοι, μην περιμένοντας από έναν έμπειρο πρώην δημοσιογράφο, που γνωρίζει να χειριζεται την επικοινωνία, να υποπίπτει σε τέτοια γκάφα-ομολογία.
 
Οι λέξεις «Σαμαράς» και «δικαιοσύνη» δεν μοιάζουν ποσώς ούτε ακουστικά, ούτε ως σημαίνουσες έννοιες, ώστε να έγινε σαρδάμ, οπότε ο Γιάννης Μιχελάκης είπε αυτό ακριβώς που σκεφτόταν και είχε γνώση του τι έλεγε, αλλά χάνοντας τον έλεγχο ως προς το που το έλεγε.
 
Πέραν αυτού η φράση «ο Σαμαράς τους έβαλε φυλακή» συνάδει και με την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του στην εκπομπή, όπου γινόταν μία διαφήμιση από μέρους του, της ΝΔ ως διωκτικής δύναμης, κάνοντας λόγο για την αναφορά Δένδια και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση στην δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής.
 
Τόνισε, μάλιστα, στον αγώνα της κυβέρνησης του στην «ένωση των φακέλων», προκειμένου να αποδοθεί συλλογική ευθύνη. 
 
Σημειώνεται ότι ο ιδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Γ.Πρετεντέρη είχε πει το απίστευτο"μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο να τους πω να τους κρατήσουνε; Είδατε ότι αυτό δεν συνέβη τουλάχιστον στην αρχή"(!) αναφερόμενος στην μη προφυλάκιση των τριών πρώτων βουλευτών της ΧΑ. 
 
Άρα μετά που οι ανακριτές άφησαν ελεύθερους τους πρώτους τρεις βουλευτές (Η.Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, και Η.Παναγιώταρο)πήρε τηλέφωνο όπως ο ιδιος είχε ομολογήσει δημοσίως, και η αμέσως επόμενη τριάδα (Ν.Μιχαλολιάκος,Ι.Λαγός, Χ.Παπάς) έτυχε προφυλακισεως.
 
Τα βίντεο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και έχουν παίξει δημοσίως σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, οπότε μπορούν να δημοσιοποιηθούν ξανά για να "φρεσκάρουν" την μνήμη όσων ξεχνούν πολύ εύκολα.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...