Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Κατευθύνονται ήδη στην "προοδευτική" Αθήνα: "Αποβάσεις" λαθρομεταναστών από Τουρκία σε έξι νησιά του Αιγαίου μέσα σε 48 ώρες



Στοιχεία οργανωμένης και συντονισμένης από ένα μυστικό ''κέντρο επιχείρησης'' δείχνει να
έχει η απόβαση δεκάδων λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά με διαδοχικές ενέργειες, ιδίως μέσα στο τελευταίο 48ωρο!  Κατά το διάστημα αυτό - Παρασκευή και Σάββατο - εντοπίστηκαν 6 οργανωμένες αποβάσεις

με 116 συλληφθέντες στα  νησιά Φαρμακονήσι,Λέσβο(2),Σάμος,Κάλυμνος και Ρόδος. Και αν υπολογιστούν και άλλοι 22
που συνελήφθησαν προωθηθέντες στην Πάτρα φτάνουμε τους 138, μόνο σε ένα διήμερο!

Και βεβαίως αυτοί είναι οι εντοπισθέντες. Διότι είναι σίγουρο ότι τα τουρκικά κυκλώματα διακινητών θα έχουν καταφέρει να περάσουν και άλλες  αποστολές χωρίς να εντοπισθούν - θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες- ενώ άλλοι ίσως προσεγγίζουν τις ακτές από ώρα σε ώρα... Για να μην πούμε και για κάποιους άλλους που με τα σαπιοκάραβα που τους στέλνουν - αφού τους πάρουν τα ''εισιτήρια'' - τους στέλνουν και πνίγονται...

Ο αριθμός, οι ακτές, η συχνότητα και η χρονική συγκυρία - παραμονές εκλογών - δείχνουν , λένε ειδικοί, ότι πίσω από τις αποβάσεις'' βρίσκεται ένας νους που είτε τα σχεδιάζει είτε τα ανέχεται: Και αυτός ο νους είναι είτε μέσα είτε στις παρυφές του τουρκικού κράτους... Το οποίο πιάνει μερικούς λαθρομετανάστες, κάνει ντόρο, αλλά ταυτόχρονα σπρώχνει άλλους από άλλα μέρη αφού τους  ''αρμέξει''...

Δεν πάει άλλο κύριοι της ΕΕ! Κάτι πρέπει να γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν αντιδρά και ανέχεται  την Τουρκία να ''σπρώχνει'' με τον τρόπο της δεκάδες λαθρομετανάστες κάθε μέρα.Μετά το κλείσιμο του Εβρου η Τουρκία έστρεψε    το ρεύμα από τα παράλια στα ελληνικά νησιά, αλλά η ΕΕ δεν έκανε τίποτα να ενισχύσει την FRONTEX στο Αιγαίο ή να στείλει άλλες δυνάμεις . Ούτε ''έτριξε τα δόντια'' στην Τουρκία με μέτρα και περιορισμούς αν δεν σταματήσει να στέλνει στο έδαφός της λαθρομετανάστες... Δεν πάει άλλο! Η Ελλάδα δεν αντέχει. Η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της ( με πρώτο το Λιμενικό) κάνουν ότι μπορούν. Δεν πάει άλλο όμως.

Ιδού τα Δελτία Τύπου από την σχετική δραστηριότητα του 48ωρου του Λιμενικού-Ακτοφυλακής. Και όπως είπαμε δεν είναι τα μόνα περιστατικά ...

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Δεκατέσσερις (14) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στις βορειοανατολικές ακτές της ν. Φαρμακονησίου .
Οι ανωτέρω λαθρομετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.


.
ΛΕΣΒΟΣ

Τριάντα τέσσερις (34) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΛΟΓΑΡΑΣ» Πλωμαρίου Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων,συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

ΣΑΜΟΣ

Είκοσι πέντε (25) λαθρομετανάστες, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα στην στην περιφερειακή οδό ν. Σάμου.
Οι ανωτέρω, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) λαθρομεταναστών προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη ικανού αριθμού μεταναστών, στην περιοχή “ΒΑΘΥ” οι οποίοι βρισκόταν σεδυσχερή θέση και δεν ήταν δυνατή η προσέγγισή τους από ξηράς.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού-διάσωσης και απεγκλωβισμού των εν λόγω μεταναστών από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο, με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους “ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ” Τ.Κ. 78 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, επιβίβασαν είκοσι δύο (22) παράνομους μετανάστες με ασφάλεια και τους μετέφεραν στο λιμένα ΒΑΘΥ ν. Καλύμνου. Οι υπόλοιποι τέσσερις (04) μετανάστες οι οποίοι είχαν αναχωρήσει προς εύρεση βοήθειας, εντοπίστηκαν από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και παραδόθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Από τους ανωτέρω συνολικά είκοσι έξι (26) μετανάστες, τρεις (03) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό νοσοκομείο Καλύμνου “ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ” όπου και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν οι ανωτέρω μετανάστες καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΛΕΣΒΟΣ

Τριάντα (30) λαθρομετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Αγριλιάς ν.Λέσβου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΡΟΔΟΣ 

Tρεις (03) διακινητές και εννέα (09) λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε με χρήση θερμικής κάμερας ύποπτο σκάφος, το οποίο έπλεε χωρίς φώτα ναυσιπλοίας και αποβίβασε στην παραλία Ιαλυσού Ρόδου, εννέα (09) μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Άμεσα ενημερώθηκε σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ το οποίο εκτελούσε προγραμματισμέμνη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και κατόπιν καταδίωξης εντόπισε και ακινητοποίησε το σκάφος συλλαμβάνοντας δύο (02) αλλοδαπούς.
Στη συνέχεια κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών συνελήφθη και τρίτος αλλοδαπός, ο οποίος παρακολουθείτο από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου για μήνες και ο οποίος είχε μεταβεί με Ε.Ι.Χ όχημα στην ανωτέρω παραλία, προκειμένου παραλάβει τους παράνομους μετανάστες και να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.
Προανάκριση διενεργείται απο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ ανωτέρω σκάφος και Ε.Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκαν.

ΠΑΤΡΑ

Είκοσι δύο (22) λαθρομετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες,στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επικαθήμενα, τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν ασυνόδευτα με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία για λιμένες εξωτερικού, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στους χώρους των φορτίων των επικαθήμενων, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

ΠΗΓΗ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...