Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το Jobbik στην Ουγγαρία ζήτησε απ' την κυβέρνηση κατάλογο με τους Εβραίους που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης γιατί είναι επικίνδυνοι!


Άρθρο στη συστημική φυλλάδα LosAngelesTimes, έγραψε ενόψει των ευρωεκλογών ο Σόνι
Εφρόν, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μέλος της HumanRightsFirst (πρώτη μέριμνα των αμερικανοσιωνιστών είναι τα… ανθρώπινα δικαιώματα, εκεί όμως που τα καταπατούν άλλοι κι όχι οι ίδιοι…). Ο Εφρόν (το όνομα του οποίου προδίδει την καταγωγή του…), όπως αναφέρει στο άρθρο του, έχει κάνει επιτόπιο ρεπορτάζ σε Ελλάδα και Ουγγαρία, γι’ αυτό ασχολείται κυρίως με την Χρυσή Αυγή και το Jobbik, παρατηρώντας ότι αναμένεται μεγάλη αύξηση των ποσοστών των δύο αυτών κομμάτων. Ιδού ένα μέρος του –κατά τα άλλα εμπαθέστατου- άρθρου:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που φέρει τη χροιά μιας επικείμενης τραγωδίας και όχι μιας χαλαρής κωμωδίας. Στα 100χρονα από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το φάσμα της ακροδεξιάς ρητορικής διαπερνάει εκ νέου την Ευρώπη.

Τα περισσότερα ακροδεξιά κόμματα είναι κατά της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ αντιθέτως βλέπουν με καλό μάτι τον Πούτιν.

Τα νεοφασιστικά κινήματα αυξάνουν ραγδαία τη δύναμή τους. Η Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό ακροδεξιό Jobbik ανεβάζουν τα ποσοστά τους, κερδίζουν οπαδούς, αυξάνουν τη συμπάθειά τους σε διαφορετικά κοινά.

Και τα δύο μέρη αρνούνται εγγενώς την αντι – σημιτική ή αντι – Ρομά ρητορική, αλλά τα σύμβολα και οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Είναι φανερό πως οι ηγέτες τους τάσσονται εμφανώς κατά των μεταναστών, ενώ τα επιχειρήματά τους ακουμπούν μεγάλο μέρος του ακροατηρίου.

Στην Ουγγαρία το Jobbik έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την κυβέρνηση να καταρτίσει κατάλογο που να εμφανίζει τους Εβραίους που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης στο κράτος καθώς αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση άργησε να καταγάγει νίκη εναντίον της ΧΑ και να βάλει στη φυλακή τα σημαίνοντα στελέχη της. Στο ενδιάμεσο, η οικονομική κρίση βοήθησε τις συμμορίες των Νεοναζί να δράσουν ωσάν τραμπούκοι και να επιτεθούν και να τρομοκρατήσουν μετανάστες και πρόσφυγες. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 320 είναι τα θύματα της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα μόνο το περασμένο έτος.

Έχουν γίνει πάμπολλες επιθέσεις κατά μεταναστών στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ΧΑ φαίνεται να έχει επωφεληθεί από την ανοχή (ή πολλές φορές και τη στήριξη) της αστυνομίας, της επίσημης Εκκλησίας και του στρατού.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία, η ακροδεξιά αυξάνει σαφώς τη δημοτικότητά της. Φαίνεται τώρα ότι ακροδεξιοί υποψήφιοι μπορούν να κερδίσουν αρκετές έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να σχηματίσουν ένα μπλοκ που θα μπορούσε να διαβρώσει τη θεμελιώδη αρχή της ΕΕ: μια συμμαχία για ειρήνη και κοινής ευημερία που βασίζεται στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, σε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και τη δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

(ΥΓ): Τελικά, οι μόνοι που δε βλέπουν την εμφανέστατη επέλαση της Χρυσής Αυγής –που βλέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος- είναι οι εγχώριοι μεγαλοδημοσιογράφοι των καθεστωτικών ΜΜΕ και οι δημοσκόποι. Δεν πειράζει, θα τη νιώσουν στο πετσί τους σήμερα και την επόμενη Κυριακή! Και θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ, για την «κουτάλα» που χάνουν!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...