Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Νεκρός διαιτητής ποδοσφαίρου ύστερα από κτυπήματα που δέχτηκε από παίκτη αραβικής καταγωγής


 
Ένας διαιτητής ποδοσφαίρου από το Michigan άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη Τρίτη, δύο ημέρες αφότου δέχτηκεχτύπημα στο κεφάλι από έναν παίκτη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο John Bieniewiczηλικίας 44 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο τουΝτητρόιτ από τραυματισμούς που υπέστη από μια απρόκλητη επίθεση. Το χτύπημα άφησε το θύμα αναίσθητο και δεν ανέπνεεστο γήπεδο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Curtis Caid.

Μετά την επίθεση, ο παίκτης - δράστης εγκατέλειψε το γήπεδοκάνοντας άσεμνη χειρονομία με το χέρι του στο πλήθος.

Ο Bieniewicz ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν έφτασε στο νοσοκομείο και ανακοινώθηκε ο θάνατός του την Τρίτη το πρωί.

Ο δράστης λέγεται Saad Abdul-Amir Baseel και είναι 36 ετών.

«Ο John Bieniewicz ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε τη ζωή στο έπακρο», έγραψαν φίλοι του σε ένα δικτυακό τόπο αφιερωμένο στη μνήμη του. «Είχε ένα πάθος για την οικογένειά του, ένα πάθος για τα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Mott, και ένα πάθος για το ποδόσφαιρο. Ο John πέθανε κάνοντας αυτό που του άρεσε».

ΚΟ: Τον Δεκέμβριο του 2012 έπεσε νεκρός ένας 41χρονος βοηθός διαιτητή στην Ολλανδία ύστερα από δολοφονικά χτυπήματα που δέχτηκε από τρεις «νεαρούς» - κατά τα media – παίκτες. Ο λόγος ήταν ένα οφσάιντ. Οι  «νεαροί» ήταν μαροκινής καταγωγής, αλλά αυτό θάφτηκε από τα media.

Τα media σίγησαν και πάλι στο περιστατικό της άγριας δολοφονίας της Fabienne Calmes, της 34χρονης δασκάλας στην Γαλλία, μητέρας δύο παιδιών, η οποία σφάχτηκε μπροστά στα παιδιά του σχολείου, ηλικίας 5 και 6 ετών, από μουσουλμάνα, μαροκινής καταγωγής, μητέρα ενός μαθητή, η οποία είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποίηση ανηλίκου. (Το “σίγησαν” αφορά την ταυτότητα της δολοφόνου, η αποκάλυψη της οποίας δεν προάγει την αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας...)

 
Τον Αύγουστο του 2013 ένας ‘Βρετανός’ μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής, ονόματι Wasar Ahmed, άρχισε να απειλεί τον διαιτητή και να ξεστομίζει υβριστικές και ρατσιστικές φράσεις εναντίον του, μόλις δέχτηκε κόκκινη κάρτα. «Θα σπάσω κάθε λευκό κόκαλο του λευκού προσώπου σου. Θα κάψω το λευκό σπίτι σου θα σκοτώσω τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου - Ξέρω πού ζεις. Θα έρθω και θα βρω το σπίτι σου» ήταν μερικά από τα λόγια του.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...