Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Εμπάργκο του Χόλιγουντ σε Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ για στήριξη στους Παλαιστίνιους

Είναι τόσο εβραϊκό το Χόλυγουντ που πρέπει να του κάνει εμπάργκο όλη η ανθρωπότητα μαζι!


Στην μαύρη λίστα της παγκόσμιας κινηματογραφικής Μέκκας έχουν μπει ο Χαβιέ Μπαρδέμ
και η Πενέλοπε Κρουζ λόγω της επιστολής που συνυπέγραψαν καταγγέλλοντας τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Η επιστολή που υπέγραφαν αρκετοί ισπανοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει προκαλέσει την αποδοκιμασία ισχυρότατων παραγόντων των εταιρειών παραγωγής στο Χόλιγουντ και ήδη το διάσημο ζευγάρι έχει αναγκαστεί να προβεί σε αναδίπλωση.

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι γνώστης της κατάστασης ούτε της πολυπλοκότητας της. Η μόνη επιθυμία και πρόθεση που με έκανε να υπογράψω αυτό το γράμμα ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα. Ελπίζω ότι όλοι επιθυμούν την κατάπαυση του πυρός για να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα και από τις δύο μεριές. Εύχομαι ενότητα και ειρήνη.» αναγκάστηκε να γράψει η Ισπανίδα ηθοποιός.

Ταυτόχρονα, ο Χαβιέ Μπαρδέμ, σε μία δική του επιστολή με τίτλο «Έκκληση για ειρήνη» σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με την υπογραφή μου το μόνο που ήθελα ήταν να έρθει η ειρήνη. Η καταστροφή και το μίσος γεννούν μόνο μεγαλύτερη καταστροφή και μίσος. Καθώς φάνηκα επικριτικός με την δράση του Ισραηλινού στρατού, θα ήθελα να κάνω σαφές πώς τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ισραηλινό λαό και αισθάνομαι συμπόνια για τις απώλειες τους. Αυτή τη στιγμή, εγώ και η σύζυγός μου θεωρούμαστε αντισημίτες, το αντίθετο από αυτό που είμαστε πραγματικά. Απεχθανόμαστε τον αντισημιτισμό, όπως επίσης και τις απαίσιες και επίπονες συνέπειες του πολέμου.

Ανατράφηκα έτσι ώστε να είμαι αντίθετος σε κάθε πράξη βίας, που έχει σαν αποτέλεσμα να υποφέρει η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα και σύνορα. Τόσες αθώες Παλαιστίνιες έχουν χάσει τα παιδιά τους σε αυτή τη σύγκρουση. Τόσες Ισραηλινές μητέρες μοιράζονται τον ίδιο πόνο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πολιτική που να δικαιολογεί αυτό τον αβάσταχτο πόνο που προκλήθηκε και στις δύο μεριές. Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί της περιοχής αξίζουν να είναι ασφαλείς, τα ανθρώπινα δικαιώματα τους να αναγνωρίζονται και στο κοντινό μέλλον να βρουν την ειρήνη και τον τρόπο να συνυπάρξουν, τόσο για τους εαυτούς όσο και για τα αθώα παιδιά τους.»

Όμως παρά την προσπάθειά τους να εξευμενίσουν τα κορυφαία στελέχη του Χόλιγουντ, αυτά δεν δείχνουν πρόθυμα να τους συγχωρήσουν.
Παράδειγμα, ο Ράιαν Κάβανο, διευθύνων σύμβουλος της Relativity Media, που δήλωσε στο Hollywood Reporter, ότι η αρχική ανοιχτή επιστολή που συνυπέγραψαν «κάνει το αίμα του να βράζει». Και συμπλήρωσε ότι όποιος συνδέει την αυτοάμυνα με την «γενοκτονία», ή είναι ανίδεος, ή δεν πρέπει να σχολιάζει ή είναι πραγματικός αντισημίτης.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...