Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια έχει κερδίσει η FED από την κρίση! Οι τρεις τελευταίοι πρόεδροί της είναι Εβραίοι!

Οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ! Όλοι Εβραίοι αλλά αυτό είναι τυχαίο!

Έχασαν 1 τρισ. δολάρια, όποιοι άκουσαν τους ακαδημαϊκούς, τους δισεκατομμυριούχους
και τους πολιτικούς που επέκριναν την πολιτική που ακολούθησε η Federal Reserve μετά τη χρηματοοικονομική κρίση. Γιατί τόσα έβγαλαν όσοι αγόρασαν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και τα κράτησαν για το διάστημα αυτό.

Από τα τέλη του 2008, όταν η Fed μείωσε τα επιτόκια του δολαρίου κοντά στο μηδέν και εγκαινίασε τον πρώτο από τους τρεις γύρους ποσοτικής χαλάρωσης (QE), στην προσπάθειά της να “αναστήσει” την αμερικανική οικονομία, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν δώσει κέρδη 1 τρισ. δολαρίων, γράφει το Bloomberg.

Και αυτό, κόντρα στην συγχορδία των σκεπτικιστών από τον John Taylor του Πανεπιστημίου Stanford έως το δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge fund Paul Singer και τον εκπρόσωπο της αμερικανικής Βουλής, John Boehner. 

Όλοι τους, επέμεναν ότι τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης της οικονομίας από τη Fed θα προκαλούσαν ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, που θα έριχνε τα ομόλογα.
Αντίθετα, από τα τέλη του 2008, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα όλων των λήξεων, έδωσαν κέρδη 14,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.

Μόνο φέτος, τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν σημειώσει άνοδο 14,2%, υπερ-αποδίδοντας έναντι του S&P 500 που δίνει αποδόσεις 10,2%. Τα κέρδη των ομολόγων ήταν και τριπλάσια σε σχέση με εκείνα του χρυσού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...